Pisuvar Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
1868
Pisuvar Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Günlük hayatımızda sık sık farklı birçok kelime duyuyoruz. Duyduğumuz kelimelerden bazılarını ilk defa işitiyoruz bazılarını sık sık duymuş oluyoruz. Günlük hayatta karşılaştığımız kelimelerden bazılarını ise sık sık olmasa da daha önce birkaç defa duymuş olabiliyoruz. Karşılaştığımız bu tür farklı kelimeler doğru yazılışı ve anlamı nedir gibi sorularla tereddüt etmemize neden olabiliyor. Yazılışı ve anlamı konularında aklımızı karıştıran bu tür kelimeler için tahminler yapabilsek de akıl karışıklığımız geçmeyebiliyor. Pisuvar kelimesi de anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüt etmemize neden olan kelimeler grubu içerisindeyer alıyor. Doğru yazılışı ve anlamı konularında aklımızı karıştıran kelimelerden pisuvar TDK sözlüklerinde sık sık aratılan ve merak edilen bir kelime.

Pisuar şeklinde yaygın olarak yanlış kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Pisuar şeklinde yaygın olarak yanlış şekilde yazılabilen kelimenin doğru yazılışında “v” harfi olmalı. Pisuar şeklinde yanlış yazımının düzeltilmesi için kelimede yer alması gereken “v” harfinden sonra doğru yazılışı “pisuvar” şeklinde. Pisuvar şeklinde yazılması gereken kelime için Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te bir tanımlama verilmiş. Pisuvar kelimesi için TDK Güncel Türkçe Sözlük’te verilen tanımlamanın cümle içerisinde kullanılışına hiçbir örnek verilmemiş.

Pisuvar şeklinde doğru şekilde yazılan kelime TDK karşılığı merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor.

Pisuvar kelimesi doğru yazılışı ve anlamı nedir gibi soruların neden olduğu tereddüt ve merakla Türk Dil Kurumu sözlüklerinde sık sık aratılan bir kelime. Pisuvar TDK Güncel Türkçe Sözlük’te bir tek anlamla tanımlanan bir kelime. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük pisuvar kelimesi için “Genel tuvaletlerde erkeklerin kullandığı, duvar kenarına yerleştirilmiş sidiklik.” şeklinde ilk ve tek tanımlamasını yapmış. Pisuvar kelimesi Türk Dil Kurumu’na göre Fransızca kökenli ve “pissoir” kelimesinden türetilerek Türkçe’ye girmiş.

Pisuvar Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te tek bir şekilde tanımlanan pisuvar kelimesi için TDK Güncel Türkçe Sözlük’te verilmiş tanımlamanın cümle içinde kullanılışına hiçbir örnek verilmemiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.