Boksör Nedir? Nasıl Yazılır? TDK Karşılığı Nedir?

0
1518
Boksör Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı.

Günlük hayatımızda daha önce pek duymadığımız veya duysak bile hatırlamadığımız ve tereddüde düşmemize neden olan kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu tür kelimelerin yanında sık sık duyduğumuz ama yazılışı ve anlamı konusunda tereddüde düşmemize neden olan kelimeler de karşımıza çıkıyor. Bu tür kelimelerin Türkçe karşılığı, anlamı ve yazılışı konusunda tahminler yapabilsek de şüphelerimiz hemen geçmeyebiliyor. Boksör kelimesi de bu tür kelimeler grubu içerisinde yer alıyor.

Boksör şeklinde yaygın kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Boksör kelimesi sıklıkla karşılaştığımız bir kelime. Kelimenin anlamı ve yazılışı genellikle doğru şekilde tahmin ediliyor. Kelimeyle ilgili en çok merak edilen şey TDK, Türkçe, karşılığı.

Boksör, TDK karşılığı olarak “Yumruk oyuncusu” anlamına gelen Fransızca kökenli bir spor terimi.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük kelimenin anlamını “Boks yapan kimse, yumruk oyuncusu.” şeklinde vermiş. Güncel Türkçe Sözlük’e göre kelimenin Türkçe, TDK, karşılığı yumruk oyuncusu. TDK Güncel Sözlük kelimeyi Fransızca kökenli bir spor terimi olarak tanımlamış. Anlamı, yazılışı, Türkçe karşılığı ve kökeni belirtilen spor terimine ilişkin verilmiş herhangi bir örnek Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük içinde bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.