Paris Müzeleri Kurumu, 15 Bin Resmi Ücretsiz Yayına Açtı!

0
733
Pablo Picasso
Paris Müzeleri Kurumu, 15 Bin Resmi Ücretsiz Yayına Açtı!

Paris kentinde bulunan 15 müzenin konsorsiyumu olan Paris Müzeleri Kurumu, 15 bin adet sanat eserini ücret olarak yayına açtı. Rembrandt, Van Dyck, Monet, Picasso, Cézanneve ve daha pek çok usta sanatçının resimlerini artık dijital formatlarda görmek mümkün.

İçerisinde bulunan pek çok nitelikli sanat kurumu ve müzeye sahip bir şehir olan Paris’e sanat turizmi gerçekleştirmek gibi bir düşünceniz var ise bu haber tam size göre! Paris’teki 14 adet müzenin koleksiyon sahibi olan Paris Müzeleri Kurumu, 15 binin üzerinde oldukça yüksek çözünürlüklere sahip resim tablolarını internete yükledi. Bu sayede herhangi bir masraf gerçekleştirmeden tamamı bedava olan binlerce tabloyu maksimum kalitede inceleyebileceksiniz.

Paris Müzeleri Kurumu: “Sanata ve Kültüre Daha Kolay Bir Şekilde Erişilecek!”

Paris Müzeleri Kurumu resmi internet sitesi üzerinden konuya dair yaptığı açıklama metninde, “Açık İçeriklerin lansman gösterimi Paris Musées’in dijitalleşme politikası için yeni bir aşamaya işaret edecek. Koleksiyonlarımızın kullanıma sunulma biçiminin geliştirilmesine katkıda bulunacak ve halkın sanata ve kültüre daha kolay bir şekilde erişmesini sağlamak için yapılan çalışmaları güçlendirecek,” açıklamaları yer aldı.

Buna ek olarak resimlerin kullanım amaçları ile alakalı şu ifadeler eklendi: “Dijital dosyalarımıza ticari kullanım için olsun ya da olmasın; teknik, yasal ya da finansal sınırlamalar getirmeden herkes tarafından serbest bir şekilde erişilmesini garanti ediyoruz. CCØ (Creative Commons Zero) lisansı ile beraber kamusal alana ait eserler içeren dosyalar, Paris Müzeleri Kurumu’nun resmi internet portalı aracılığı ile herkese sunulacak.

Jeune Fille Dans Le Jardin De Giverny, Claude Monet

Paris Müzeleri Koleksiyonunun Hedef Kitlesi Öğrenci ve Öğretmenler Olacak!

Yeni girişimi ile öğrenci ve öğretmenlerin daha kolay bir biçimde araştırma yapmasına imkan sunan Paris Musées, oldukça kullanışlı ve işlevsel bir web sitesi arayüzüne sahip. Ziyaretçilerine çok fazla arama filtresi sunan kurum; resimleri türüne, eser sahibine, kronolojik tarihlere, türlerine ve hatta baskın olan renk tonlarına kadar ayırmaya yardımcı oluyor. Bu sayede yeni bir resim keşfetmeniz de oldukça kolay bir hale geliyor.

Şu anda siteye yüklenen 15 binin üzerindeki yüksek çözünürlüklü telifsiz resim tablosunun yanı sıra yakın bir süre içinde birtakım telifli sanat eserlerinin de düşük çözünürlükler halinde siteye yükleneceği biliniyor.

Son olarak Paris Musées’ın önümüzdeki günlerde çeşitli sanal sergiler gerçekleştireceği öğrenildi. Bu sayede kurum, daha fazla ilgi çekmeyi ve kullanıcılara resimleri indirmeyi teşvik etmek istiyor.

Montagne Sainte-Victoire, Paul Cézanne

Paris Müzeleri Kurumu’nun açık içeriğe sunduğu 15 binin üzerindeki sanat eserine göz atmak ve indirmek için tıklayın: Paris Müzeleri Koleksiyonu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.