Condé Nast Traveler Alışveriş İçin En İyi Rotaları Seçti

0
972
Condé Nast Traveler okuyucuları alışveriş için dünyanın en iyi 15 şehrini seçti.

Dünyanın dört bir yanını farklı amaçlarla dolaşyoruz. Tarihi yerleri gezmek, kalabileceğimiz en iyi yeri bulmak, farklı kültürleri tanımak ve yeme yemek gibi nedenlerle. Fakat bu kadar gezmemizin asıl nedeni çoğu zaman alışveriş oluyor. Asıl amacınız alışveriş ise mutlaka rotanızı çevirmeniz gereken 10 destinasyon Condé Nast Traveler tarafından derlendi.

Condé Nast Traveler okuyucularının oylarıyla belirlenen alışveriş için dünyanın en iyi 10 şehri yazının devamında sizlerle.

1. Tokyo

Tokyo birçok farklı seçenek sunuyor. Bir yanda high-end butikleri bulurken diğer yanda birbirinden garip şeyler satan dükkanları kolayca bulabileceksiniz. Şehrin kalabalığından hoşlanmaz ve daha sakin bir yere gitmek isterseniz Harajuku tam size göre.

Tokyo’nun renkli tarzına uyum sağlamak isterseniz Visvim ve Comme des Garçons gibi mağazalar aradığınızı bulacağınız yerler olacak.

Tokyo. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.

2. Roma

Silvia Venturini Fendi, Via dell’Orso’daki zanaatkarlardan alışveriş yapmanızı şiddetle tavsiye ediyor. Roma’da alışveriş yapacaksanız bu tavsiyelere kulak vermeniz en iyisi.
Massimo Maria Melis de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir başka yer.

Massimo Maria Melis, Roma’da bulunan ve Fendi’nin kendimi bildim bileli tanırım şeklinde bahsettiği bir kuyumcu. Diğer Romalılar gibi alışveriş yapmak isterseniz
Via del Governo Vecchio’ya kesinlikle uğrayın.

Via del Governo Vecchio, Soho’nun Roma’daki karşılığı. Roma’nın arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüken Delfina Delettrez, Venturini Fendi’nin kızı, imzası taşıyan takıları ve Wools’taki kıyafetleri incelemeyi unutmayın.

Roma. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.

3. Londra

Londra’da alışveriş denilince akla uzunca bir süredir ilk gelen batı yakası oluyordu. Son zamanlarda ise Londra’da alışveriş batı yakasının dışına taşmaya başladı.

Harrod’s camlarıyla her zaman anı fotoğraflamak için cazibesini koruyor olsa da Londra’nın asıl cazibe merkezleri pazarlar oluyor.

Londra’nın Old Spitalfields ve Dover Street pazarları alışveriş tutkunları tarafından mutlaka gezilmesi gereken yerler.

Londra. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.

4. Boston

Boston’ı ziyaret eden turistler alışveriş için sıklıkla Faneuil Hall’u,1740’lı yıllardan kalma pazar yeri-alışveriş merkezi, tercih ediyor. Gerçek Bostonlılar ise Newbury Street’i tercih ediyor.

Newbury Street, Madewell’den Alice and Olivia’ya kadar birçok markayı barındırıyor. Aradığınızı burada bulmamanız imkansız gibi.

Harvard Square ise erkekler için son derece ideal. Harvard Square’da aradığınızı bulmanızı sağlayacak birçok mekan yer alıyor. Tütün ve piposuyla nam salmış olsa da satrançtan tıraş takımına kadar birçok ürün sunan Leavitt and Peirce bu mekanlardan biri.

Harvard Square’da yer alan dikkat çekici bir başka mekan ise The Andover Shop.
The Andover Shop bir zamanlar Miles Davis ve Chet Baker’ı da giydirmiş takım elbise mağazası.

Boston. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.

5. Hong Kong

Lane Crawford, Hong Kong denilince alışveriş için akla ilk gelen yer oluyor. Hong Kong’un en ünlü alışveriş noktası Lane Crawford’da bulmayı dilediğiniz birçok high-end marka yer alıyor.

Lane Crawford’u Hong Kong alışveriş duraklarınıza eklemeyi unutmayın.

Hong Kong. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.

6. Singapur

Singapur deyince akla gelen ilk iki şey yemek ve alışveriş oluyor. Singapurlular bu iki konuda, yemek yemek ve alışveriş yapmak, gerçekten iyiler.

Adada, Ngee Ann City gibi tapınakları anımsatan birçok klimalı alışveriş merkezi yer alıyor. Singapur’da alışveriş merkezlerinin yanı sıra Tiong Bahru mahallesi de ön plana çıkıyor.

Tiong Bahru mahallesi otantik bir cazibe merkezi. Aynı zamanda taze meyve ve sebzeler bulabileceğiniz özellikle iyi bir kahve için ziyaret etmeniz gereken bir yer.

Singapur. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.

7. Milano

Dünyanın en iyi alışveriş destinasyonlarının listelendiği bir şehirler rehberinde Milano olmazsa olmaz.

Akla ilk gelen şehirlerden biri olsa da alışveriş için dünyanın en iyi şehirlerinin listelendiği bu rehberde Milano ancak yedinci sırada kendine yer bulabilmiş.

İtalya’nın moda merkezi Milano, Prada ve Dolce&Gabbana gibi birçok moda evinin çıkış noktası olan bir şehir. Bu özelliğinin yanı sıra Milano moda haftası ve mobilya fuarıyla kendinden sıkça bahsettiriyor.

Milano. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.

8. Şikago

Magnificient Mile, Şikago’da alışveriş denilince akla ilk gelen yer oluyor.

Akla ilk gelen yer Magnificient Mile olsa da Wicker Park bölgesi de son zamanlarda ön plana çıkmaya başladı.

Şikago. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.

9. Dubai

Dünyanın ilk alışveriş resort’una sahip Dubai de İtalya gibi listede olmazsa olmazdı. Mall of Emirates, dünyanın ilk alışveriş resort’u, Dubai’yi ziyaret ettiğinizde alışveriş için mutlaka uğramanız gereken bir yer. Belki de ilk yer demeli.

Mall of Emirates’de 630 uluslararası moda markasına tek bir yerde ulaşabilirken yeme ve içme için restoran ve kafe seçeneklerinden, 90’dan fazla, dilediğinizi seçebilirsiniz.

Dubai’de mutlaka uğramanız gereken bir başka yer Gold Souk. Gold Souk, çölde parıldayan vaha sözlerini tam olarak karşılayan bir altın çarşısı.

Dubai. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.

10. Santa Fe

Santa Fe, New Mexico denildiğinde akla ilk gelen yerlerden oluyor. Bu özel yer Hispanik ve Yerli Amerikalı kültürünü harmanlıyor.

Santa Fe şehir merkezi alışveriş için mutlaka uğramanız gereken bir yer. El yapımı takılardan sanat eserlerine ve batılı tarzda kıyafetlerden çinilere kadar aradığınız birçok şeyi şehir merkezinde bulabilirsiniz.

Santa Fe. Condé Nast Traveler Okuyucuları Tarafından Seçilen Alışveriş İçin Dünyanın En İyi Şehirleri.


Kaynak: Condé Nast Traveler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.