Sürçülisan Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
3516
Sürçülisan Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatımızda pek çok kelimeyle karşılaşıyoruz. Karşılaştığımız birçok kelimeyi daha önceden birkaç kez duymuş veya ilk defa duyuyor olabiliyoruz. İlk defa duyduğumuz veya daha önceden az da olsa duyduğumuz bazı kelimeler anlamı ve yazılışı konusunda tereddüde düşmemize neden olabiliyor. Bu kelimelerin yanında günlük hayatta sık sık duyduğumuz ama anlamı nedir veya nasıl yazılır gibi sorularla tereddüde düşmemize neden olan birçok kelimeyle de karşılaşıyoruz. Sürçülisan kelimesi de anlamı ve nasıl yazılacağı konusunda tereddüde neden olan kelimeler grubu içerisinde bulunuyor. Aynı zamanda sürçülisan TDK sözlüklerinde sık sık aranan kelimeler arasında bulunuyor.

Sürçü lisan şeklinde yaygın olarak yanlış kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Sürçülisan kelimesinin yazılışında yapılan en yaygın yanlış ayrı yazılması. Sıklıkla “sürçü lisan” şeklinde yazılan kelimenin aslında bitişik yazılması gerekiyor. Kelimenin doğru yazılışı Türk Dil Kurumu Türkçe sözlüklerinde “sürçülisan” şeklinde belirtilmiş.

Sürçü lisan şeklinde TDK karşılığı merak edilirken çok sık yanlış yazılan bir kelime. Sürçülisan şeklinde yazılması gerekiyor.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te sürçülisan kelimesinin Arapça ve Türkçe karışımı olduğu belirtilmiş. TDK Güncel Türkçe Sözlük sürçülisan kelimesinin Arapça lisan ve Türkçe sürç kelimelerinin bir araya getirilmesiyle türetildiğini belirtmiş.

Sürçülisan kelimesi için Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te verilen anlam “Dil sürçmesi.” şeklinde.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te sürçülisan kelimesinin cümle içinde kullanımına herhangi bir örnek verilmemiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.