Havaalanı Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
2031
Havaalanı Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatımızda karşımıza çıkan birçok kelime bulunuyor. Gündelik hayatımızda karşımıza çıkan farklı farklı kelimelerden bazılarıyla sık karşılaşıyoruz. Karşımıza çıkan farklı kelimelerden bazılarıyla daha önce hiç karşılaşmamış oluyoruz. Daha önce hiç karşılaşmadığımız farklı kelimelerle birlikte sık olmasa da daha önce birkaç kez karşılaştığımız kelimeleri de duyuyoruz. Daha önce hiç karşılaşmadığımız, sadece bir kaç kez karşılaştığımız veya sık sık karşılaştığımız farklı kelimeler tereddüt etmemize neden olabiliyor. Anlamı ve doğru yazılışı nedir gibi sorularla bu kelimeler aklımızı karıştırabiliyor. Havaalanı kelimesi de nasıl doğru yazılır ve anlamı nedir gibi sorularla tereddüt oluşturan kelimeler grubu içerisinde yer alıyor. Havaalanı TDK sözlüklerinde nasıl doğru yazılır ve anlamı nedir gibi sorular nedeniyle merak edilerek sık sık aratılan kelimelerden biri.

Havaalanı şeklinde yaygın olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Tereddüde düşmemize neden olan ve gündelik hayatımızda karşımıza çıkan birbirinden farklı kelimelerin oluşturduğu grup içerisinde yer alan harikulade kelimesi ilk ve tek şekilde tanımlanmış. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük havaalanı kelimesi için bir tanımlama vermiş. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te havaalanı kelimesi için verilen tanımlamayla birlikte cümle içerisinde kullanılışına da bir örnek verilmiş.

Hava alanı şeklinde yanlış şekilde yazılan kelime TDK karşılığı merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor. Havaalanı.

Havaalanı kelimesi tereddüde düşüren kelimeler grubu içerisinde yer alıyor ve bu yüzden akılları karıştırıyor. Akılların karışmasına neden olduğu için genellikle “hava alanı” şeklinde yanlış yazılan bir kelime. Havaalanı kelimesinin doğru yazılışı arada boşluk bırakmadan bitişik şekilde olmalı. Kelimenin doğru yazılışı “havaalanı” şekinde.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük havaalanı kelimesi için “İçerisindeki bina, tesis ve donatımlar dâhil uçakların iniş, kalkış ve yer hareketlerini yaparken kullanabilmeleri amacıyla belirlenmiş, ülke içindeki uçuşların yapıldığı saha.” şeklinde ilk ve tek tanımlama vermiş.

Havaalanı Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te sadece bir tanımla verilen havaalanı kelimesi için TDK Güncel Türkçe Sözlük’te cümle içerisinde kullanılışına bir örnek de verilmiş. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te havaalanı kelimesinin cümle içerisinde kullanılışına verilen örnek “Ancak havaalanı yolunda kayda değer bir bilgi daha edinmişti. -E. Şafak.” şeklinde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.