SY 300 | Göz Alıcı Son Süperyat Tasarımları

0
1441
SY 300, Mamut, Diğerlerinden Farklı Gerçek Bir Yelkenli Süperyat Olacak.

Her sezonda listelenmiş birbirinden göz alıcı birçok süperyata şahit oluyoruz. Listelenmiş süperyatlar çoğu zaman tasarım aşamasında dikkatleri çekiyor. Tasarım aşamasında çizimleriyle dahi dikkat çeken çoğu süperyat klasik, devrimsel, ilginç ve radikal özellikleriyle ön plana çıkıyor. SY 300 isimli süperyat tasarım aşamasında dahi dikkat çeken süperyatlardan biri. SY 300, en son süperyat tasarımları arasında en çarpıcı modellerden.

Philippe Briand İmzalı Tasarımlara Dair Çizimler

Philippe Briand İmzalı Yelkenli Süperyat Tasarımı Çizimleri.

Süperyat tasarımları çizim aşamasında dahi dikkatleri çekebiliyor. Bu sezon listelenen süperyatlar radikal, klasik, devrimsel ve ilginç tasarımlarıyla öne çıkıyor. Süperyat endüstrisinde tasarımlarıyla dikkatleri üzerlerine çeken listelenmiş en son yat tasarımları yazının devamında sizlerle.

SY 300, Mamut, Yelkenli Süperyat Tasarımı Çizimleri

SY 300, Mamut, Philippe Briand İmzalı Yelkenli Süperyat Tasarımı.

SY 300, tasarımı Londra’dan süperyat tasarımcısı Philippe Briand tarafından gerçekleştirildi. Tasarımın görünüşündeki heybet dolayısıyla süperyat daha tasarım aşamasındayken “mamut” şeklinde anılmaya başlandı.

Mamut, tasarım aşamasındaki ismiyle SY 300, süperyatı 90 metre uzunluğunda. Philippe Briand süperyatı tasarlarken en çok “otantik” olmasına dikkat etmiş.

SY 300, Mamut, Yelkenli Süperyat Tasarımı Teknik Çizimleri

Philippe Briand İmzalı SY 300, Mamut, Yelkenli Süperyat Tasarımı Teknik Çizimleri.

SY 300, 90 metre uzunluğunun yanı sıra 1,500 ton ağırlığa sahip. Bir diğer ismiyle Mamut, süperyatı ketch konseptiyle tasarlanmış.

SY 300 isimli süperyatın tasarımını üstlenen Philippe Briand diğer isimlerden farklı çizgilerde ilerleyen bir süperyat tasarımcısı. Mamut, SY 300, süperyatının tasarımında Philippe Briand otantik olmasına odaklanmış ve yatın gerçek bir yelkenli süperyat olmasını sağlamak istemiş.

Philippe Briand Mamut süperyatının, süperyat kabul edilen fakat aslında yelkene sahip motoryat şeklinde kabul görmesi gereken yatlardan farklı olacağının altını çiziyor. Mamut, SY 300, süperyatının farklı ve gerçek bir yelkenli süperyat olmasının yelken başlığına özel biçimde odaklanmaları sayesinde mümkün hale geldiğini vurguluyor.

Philippe Briand İmzalı SY 300, Mamut, Yelkenli Süperyat Tasarımı Ana Güverte ve Alt Güverte Teknik Çizimleri

Philippe Briand İmzalı SY 300, Mamut, Yelkenli Süperyat Tasarımı Ana Güverte ve Alt Güverte Teknik Çizimleri.

Süperyat, 1,500 ton ağırlığına sahipken ve 10,160 metrekare alana yayılan yelkenlerle donatılmış.

SY 300, diğer isimlendirilme şekliyle Mamut, iki karbon fiber direğe sahip olacak. Süperyat, özelleştirilebilir iç tasarımıyla 14 misafire kadar ağırlayabilecek.

Kaynak: Philippe Briand Sailing Superyachts.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.