Netflix’ten Michael Jordan Belgesel Dizisi: The Last Dance

1
668
The Last Dance Belgeseli
The Last Dance Belgeseli Konusu ve Oyuncuları

NBA basketbol tarihinin en popüler yıldızlarından biri olan Michael Jordan, The Last Dance belgeseli ile sevenlerinin karşısına çıkıyor. Toplamda 10 bölümden oluşan ESPN ve Netflix ortak yapımı belgesel dizisi, basketbola hiç ilgisi olmayan insanların bile beğenisini toplayacak ölçüde kurgulanıyor. İşte The Last Dance dizisi hakkında merak edilen detaylar…

İÇİNDEKİLER:

1984 yılında NBA kariyerine Chicago Bulls takımı ile başlayan Michael Jordan, uzunca kariyerinin son yıllarını Washington Wizards takımında tamamlayarak emekliliğe ayrıldı. Ancak elbette ki Michael Jordan’ı yalnızca bu 19 senelik NBA oyunculuğu ile bilmiyoruz; zira usta basketbolcu 1996 yılında Space Jam adlı bir sinema filminde, Nike’ın yıllardır piyasada tuttuğu Air Jordan serisinde, Michael Jackson’ın Jam adlı şarkısının klibinde ve daha bunun gibi pek çok alanda karşımıza çıktı. Michael Jordan’ın günümüzün en önemli popüler kültür ikonlarından bir tanesi olduğunu söylemek güç değil.

Michael Jordan kimdir, diye merak edenler için eğer başarılı yıldızın basketbol kariyerine yetişemediyseniz ufak bir özetlemekte yarar olacaktır. Kişisel olarak 5 defa MVP ödülüne sahip olan Jordan, 10 kez All-NBA kadrosunda ilk beşe girmeyi başardı. Ayrıca tam 6 defa NBA şampiyonluğu görerek bu şerefe nail olan sayılı kişiler listesine girdi. Tüm bunların yanı sıra Michael Jordan, kullanıcı oyları ile NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu çekildi. The Last Dance belgeselinde ise oyuncunun bu şatafatlı dönemine, 1990 yıllarındaki Chicago Bulls kariyerine yolculuk yapıldı.

The Last Dance Netflix Belgeseli

Netflix’ten Yeni Bir Spor Belgeseli Dizisi: The Last Dance

2018 yılında ilk duyurusu yapılan ve iki yıldır heyecanla beklenen belgesel serisi nihayet izleyicileri ile buluştu. Haftada iki bölüm olarak yayınlanan The Last Dance yeni bölümleri ile Netflix ve ESPN kanalında gösterime giriyor. Dolayısıyla halihazırda bir Netflix aboneliği sahibi değilseniz bile ESPN kanalının yayın akışını takip ederek belgeselin belli başlı bazı bölümlerine ulaşmanız mümkün. Eğer Netflix sahibiyseniz dizinin tüm bölümlerini sırasıyla ve rahatça seyredebilirsiniz.

The Last Dance konusu itibariyle Michael Jordan’ın 90’lı yıllardaki kaçınılamaz büyüyüşünü, bununla birlikte Chicago Bulls’un da altın dönemine girmesini ve üst üste elde edilen başarılarını anlatıyor. Elbette ki bu noktada yalnızca bir Michael Jordan portresi izleyeceğimizi söylemek yanlış olur. Çünkü dönemin Chicago Bulls yönetimi ve mutlak başarıların arkasındaki gizli kahramanları da bu belgesel sayesinde yıllar sonra öğreniyoruz.

Basketbol temalı Netflix mini dizisi bizlere şu zamana kadar pek de farkında olmadığımız, Jerry lakaplı Jerome Krause’u da tanıtıyor. Ülkemizde ve daha pek çok yerde fazla nam salamamış Krause, pek çok Chicago Bulls taraftarına göre takımın bu zamana kadar başına gelen en önemli değer olarak nitelendiriliyor. 1985 yılından 2003 yılına kadar Chicago Bulls koçu olarak görev yapan Jerome Krause, takımına altı NBA şampiyonluğu kazandırması ile biliniyor. Ayrıca tecrübeli antrenörün 2 defa NBA Yılın Yöneticisi ödülüne layık görüldüğünü de eklemek gerek.

The Last Dance Belgeseli

Jason Hehir yönetmenliğinde çekilen The Last Dance izlemek isteyenler için Netflix platformunda basketbol tutkunlarını bekliyor. Michael Jordan’ı ağırlıkla gördüğümüz belgesel dizisi Scottie Pippen, Dennis Rodman, Phil Jackson, Larry Bird, Magic Johnson, Jerry Krause, Steve Kerr, Barack Obama ve Bill Clinton gibi önemli isimler ile yapılan röportajları içeriyor.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.