Netflix’te Bulunan Hayao Miyazaki Yapımı En İyi 5 Anime Filmi

2
994
Hayao Miyazaki Filmleri
Netflix Platformunda Bulunan En İyi Anime Filmleri

Japonyalı manga ve anime sanatçısı Hayao Miyazaki, çektiği animasyon filmleri ile tüm dünyada büyük bir ilgi yarattı. Eğer henüz Oscar’lı yönetmen Hayao Miyazaki’nin filmlerini izleme şansına erişemediyseniz; geçtiğimiz haftalarda Netflix platformunun pek Miyazaki filmini bünyesine eklediğini hatırlatmak isteriz. Benzersiz bir anime filmi izleme deneyimi elde etmek için sizlere büyüleyici bir seçki hazırladık. İşte anime hayranları için Netflix’te izlenebilecek en iyi Miyazaki filmleri

İÇİNDEKİLER:

5. Howl’s Moving Castle (Yürüyen Şato) – IMDb Puanı 8,2

Yürüyen Şato Filmi

Diana Wynne Jones‘un kitabından uyarlanan Yürüyen Şato filmi ilk gösterimini Venedik Film Festivali’nde yapmış ve yetişkinler için en iyi animasyon filmleri arasında pek çok listeye dahil edilmiştir. Ailecek oturup seyredebileceğiniz macera filmi Sophie adlı genç bir kızın kindar bir cadı tarafından lanetlenmesi üzerine yaşlı bir kadının bedenine hapsolmasını konu alıyor. Üzerindeki büyüyü bozmaya çalışan Sophie, Howl’un yürüyen şatosuna denk geliyor ve olaylar gelişiyor.

4. Nausicaä of the Valley of the Wind (Rüzgarlı Vadi) – IMDb Puanı 8,1

Rüzgarlı Vadi Filmi

Kıyamet sonrası dönemi konu eden bilim kurgu filmi Rüzgarlı Vadi; Hayao Miyazaki tarafından kaleme alınan manga formatlı çizgi roman kitabından uyarlanmıştır. Yönetmenliğini yine Miyazaki’nin yaptığı film Nausicaä adlı bir prensesin savaşan iki ülkenin dünyayı ve insanları yok etmesini engellemek adına üstlendiği mücadeleyi anlatıyor. Rüzgarlı Vadi filmi izlemek isteyenler için yediden yetmişe herkese hitap etmeyi başarıyor.

3. My Neighbor Totoro (Komşum Totoro) – IMDb Puanı 8,2

My Neighbor Totoro Filmi

Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilen Komşum Totoro filmi henüz izleme fırsatı bulamayanlar için eşi benzeri olmayan bir fantastik anime yapımı olarak öne çıkıyor. Komşum Totoro konusu itibariyle hasta annelerine yardımcı olmak için köye gelen iki kız kardeşin ormanda karşılaştıkları ruhlar ile yaşadıkları eğlenceli anları kameralara aktarıyor.

2. Princess Mononoke (Prenses Mononoke) – IMDb Puanı 8,4

Prenses Mononoke Hayao Miyazaki Filmi

Hayako Miyazaki sineması için alıştığımız unsurlarından biri olan doğa temasını bu defa da fazlasıyla hissettiren Prenses Mononoke filmi, tabiatın kaynaklarını son sürat alt üst etmeye devam eden insanlık toplumu ile mücadele eden doğaüstü orman yaratıklarının macera dolu öyküsünü konu ediyor.

1. Spirited Away (Ruhların Kaçışı) – IMDb Puanı 8,6

Ruhların Kaçışı Hayao Miyazaki Filmi

Ruhların Kaçışı filmi sayesinde En İyi Animasyon Filmi Oscar’ı ve Altın Ayı ödüllerine layık görülen Hayao Miyazaki, ilk defa bir anime filmine Oscar ödülü kazandırarak tarihe adını altın harfler ile yazdırmayı başardı. En popüler anime filmleri arasında kabul edilen Ruhların Kaçışı; on yaşında bir kızın tanrılar, cadılar ve ruhların yönettiği bir dünyaya adım atması ve beraberinde ortaya çıkan büyüleyici hikayeleri anlatıyor. Şimdiye kadar hiç anime filmi izlemediyseniz, Spirited Away anime yapımlarına başlamanız adına oldukça iyi bir seçenek olacaktır.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.