Abiye Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
2231
Abiye Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatımızda karşılaştığımız birçok kelime oluyor. Karşılaştığımız kelimelerin kimisini daha önce duymuş olabiliyoruz. Karşılaştığımız kimi kelimeyi ise daha önce hiç duymamış veya sadece birkaç kez duymuş olabiliyoruz. Bu tür kelime grupları içerisinde yer alan kelimeler anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorular karşımıza çıktığında emin olamamamıza neden olabiliyor. Kelimelerin doğru yazılışı ve anlamı nedir gibi sorulara tahmin ederek cevap verebilsek de tereddüdümüz devam edebiliyor. Abiye kelimesi gündelik hayatta sık sık karşılaşılan fakat anlamı ve doğru yazılışı gibi konularda bazen tereddüde neden olabilen kelimeler grubu içerisinde yer alıyor.

Abie, abiğe şeklinde yaygın yanlış olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Abiye kelimesi yaygın şekilde abie veya abiğe gibi yazılabiliyor. Abie veya abiğe şeklinde yazılması yanlış olan kelimenin doğru yazılış şekli “abiye” olmalı. Gündelik hayatta birçok kez duyulan kelimelerden biri olsa da abiye kelimesinin tanımları sık sık TDK sözlüklerinde aratılıyor.

Abie ve abiğe şeklinde TDK karşılığı merak edilirken çok sık yanlış yazılan bir kelime. Abiye şeklinde yazılması gerekiyor.

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde sık sık aratılan kelimelerden biri olan abiye kelimesi için birden fazla tanım yapılmış. Abiye kelimesi için ilk tanımı TDK Güncel Türkçe Sözlük kelimenin kökeninin Fransızca “habillé” kelimesi olduğunu belirterek ”
Gece kıyafeti.” şeklinde yapmış.

Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğü abiye kelimesi için verilen ikinci tanımı Arapça kökenli olduğunu belirterek “Güzel, zarif, ince.” şeklinde ve “Yüzünü örtü ile örten utangaç kadın.” şeklinde yapmış

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde farklı anlamları verilen abiye kelimesinin cümle içerisinde kullanımına dair verilen herhangi bir örnek TDK sözlüklerinde bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.