2020 Schengen Vizesi Fiyatları Güncellendi!

0
647
Schengen Vizesi Fiyatları
2020 Güncel Schengen Vizesi Fiyatları

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, vize kuralları için yapılan yeni düzenlemelerini yürürlüğe koyması ile birlikte Schengen vizesi ücretlerinde değişiklikler oldu. Geçtiğimiz yıl 60 Euro olarak geçerli olan fiyatlar, 2020 yılı itibariyle 80 Euro olarak yenilendi.

2019 yılında Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun bir araya gelerek Schengen vize fiyatları üzerine yeni kararlar aldığına şahit olmuştuk. Bunun üzerine Avrupa Birliği Komisyonu, beklenen zam haberini kamuoyu ile paylaştı.

20 Euro’luk bir zamla daha önce 60 Euro’ya başvurulması mümkün olan Schengen vizesi, artık 80 Euro’luk bir fiyata sahip oldu. 6 ila 12 yaş arasındaki çocuklar için 35 Euro’ya başvurulan Schengen vizesi fiyatları ise 5 Euro artarak 40 Euro olarak güncellendi.

Schengen Vizesine 20 Euro’luk Zam Geldi!

Tüm bu zam haberlerinin yanı sıra olumlu bir gelişme ise sık seyahat gerçekleştirenler için oldu. Artık sürekli olarak seyahat eden kişilerin 1 ila 5 yıl arası geçerli olacak çoklu giriş vizeleri için başvuru yapma olağanı sağlandı. Bunun yanında daha önce seyahat süresinden 3 ay önce yapılması şart olan Schengen vizesi için artık 6 ay öncesine kadar başvuru yapabilme imkanı tanındı. Buna ilişkin 6 ay öncesinde yapılan başvurular, yine 15 gün içerisinde yanıtlanacak.

Schengen Vizesi Nedir?

1995 yılında Avrupa Birliği ülkeleri arasında onaylanarak oluşturulan Schengen Sözleşmesi, bu sözleşmeye taraf olan ülkeler arasındaki sınır kontrollerini kaldırarak serbest bir dolaşım imkanı sunmaktadır.

Schengen Sözleşmesi kapsamında olmayan diğer ülke vatandaşları ise geçerli ülkelere girebilmek adına Schengen Vizesi’ne ihtiyaç duyar.

Schengen Vizesi Nedir?

Avrupa kıtası içinde epey yaygın olan Schengen vizesi, turistik ya da iş gezisi amaçlarıyla Schengen ülkelerini ziyaret etmek üzere 90 güne kadar kalma imkanı tanır.

Schengen Bölgeleri Hangileridir?

Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre’nin dahil olduğu toplamda 26 ülke, Schengen Sözleşmesi imzalamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.