Yalıkavak Marina Direktörü | Deniz Akaltan Röportajı

0
1663
TYHA tarafından Dünyanın En İyi Süperyat Marinası ilan edilen Yalıkavak Marina'nın Direktörü Deniz Akaltan ile röportaj

Yalıkavak Marina, TYHA tarafından “2018-2019 Dünyanın En İyi Süperyat Marinası” unvanıyla ödüllendirildi. Yatçılık sektöründeki en prestijli kurumlardan biri olan The British Yacht Harbour Association çeşitli kategorilerde ödüller veriyor. Ödül verdiği kategorilerde bu senenin kazananlarını 28 Şubat tarihinde yaptığı resmi açıklamayla ilan etti.

Kazananları 28 Şubat’ta resmi şekilde ilan etmesinin ardından ödül sahiplerine İngiltere’de, 24 Nisan tarihinde, özel bir tören düzenleyeceğini açıkladı.

The British Yacht Harbour Association tarafından verilen ödüllerde dünyanın en iyi süperyat marinası kategorisinin kazananı Yalıkavak Marina’nın Direktörü Deniz Akaltan röportajı yazının devamında.

Yalıkavak Marina Direktörü Deniz Akaltan.

Öncelikle sizi tebrik etmek isterim; İngiliz The Yacht Harbour Association tarafından (TYHA) “Dünyanın En İyi Süperyat Marinası” ödülüne layık görüldünüz. Hangi özellikleriniz bu ödüle aday gösterilmenizi ve ödülü almanızı sağladı? Yalıkavak Marina’yı diğerlerinden ayıran özellikler neler?

Dünya yatçılık sektörünün önde gelen ve Marina sektörünün standart belirleyicisi kurumlarından The British Yacht Harbour Association tarafından “2018-2019 Dünya’nın En İyi Süper Yat Marinası” ödülüne layık görülmekten büyük onur duyuyoruz. 2009 yılında kurulduğumuzdan beri Yalıkavak Marina olarak, 10 yıldır, tüm marina operasyonlarında servis kalitemizi yükseltmek için yatırımlarımızı artırarak sürdüyoruz.

Ayrıca misafirlerimizin marinamızda lüksü ve konforu bir arada bulabileceği bir atmosfer yaratmak üzere, ödüllü plajlara sahip otellerimiz, açık hava AVM’mizde bulunan mağazalarımız, gurme restoranlarımız ve özel etkinlikler ve konserlerle hizmetlerimizi sürekli geliştiriyoruz. 140 metreye kadar 620 tekne bağlama kapasitemiz ve yine TYHA tarafından verilen Süperyat Marinaları kategorisinde 5 Altın Çıpa sertifikamız ile hem yat sahiplerine hem de ziyaretçilere dinamik bir yaşam stili ve eşsiz ayrıcalıklar sunuyoruz.

Türkiye yatçılık sektörünün marka elçisi olarak Türkiye karasularını, Bodrum yarımadasını ve Yalıkavak bölgesini uluslararası prestijli organizasyonlarda tanıtmaya ve ülkemizi gururla temsil etmeye devam edeceğiz. Bu yıl Tuzla Boat Show’da standımızla ve Dubai Boat Show’da VIP Lounge sponsoru olarak yer aldık. Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek Moskova ve Monako Yacht Show’da da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz.

TYHA tarafından aldığımız ödül, misyonumuz çerçevesinde attığımız stratejik adımlarda doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Türkiye’nin marka elçisi olma misyonumuz çevresinde yatırımlarımıza devam edeceğiz ve her yıl bin kişiye istihdam sağlayan bir marina olarak Türkiye halkına ve misafirlerimize her zaman daha iyi hizmet sunmak üzere daha da yoğun çalışacağız.

Kurulduğumuz yıldan beri gösterdiğimiz emeklerin bu şekilde meyvesini vermesini görmek, misafirlerimizin ve müşterilerimizin bizler için oy vermiş olmasına tanık olmak bizim için oldukça mutluluk verici.

Yalikavak Marina Kuş Bakışı Görünümü.

Türkiye’de marina sektörüyle ilgili neler düşünüyorsunuz? Bugünkü ekonomi, bu sektörü ne yönde etkiliyor?

Marina sektörü sadece ülkemizde değil tüm dünyada yat turizminin lokomotifi. Ülkemiz marinaları ise hizmet kalitesi, servis altyapısı ve misafirperverlik konularında dünya lideri. Akdeniz’de lüks marina kavramının öncülüğünü Türk marina işletmeleri yaptı ve devamında benzerleri Akdeniz’in çeşitli yatçılık merkezlerinde faaliyete başladı.

Geçtiğimiz yıllarda devletin de desteğiyle kıyılarımızdaki marina sayısı artış gösterdi ve yeni projeler hayata geçirildi. Fakat 2016 ve 2017 yıllarında sektörde ciddi bir durgunluk yaşandı.

Gerek Ege Denizi’nde yaşanan mülteci krizi, gerekse de yabancı sahipli yatların ülkemizden ayrılması bu durgunluğun başlıca sebepleri arasında sayılabilir. Ancak geride bıraktığımız 2018 yaz sezonu, Yalıkavak Marina için, seçim atmosferinin sezonu kısaltmasına rağmen oldukça hareketli ve pozitif geçti. Özellikle 50 metre ve üzeri süperyat trafiğindeki olumlu artış, 2019 yılının bir önceki yıldan daha iyi geçeceğinin bir göstergesi.

Yalıkavak Marina’nın gelecek planlarından bahsedebilir misiniz?

Marina olarak, gelecekteki en büyük hedefimiz misafirlerimizin değişen talep ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek hizmet ve servis yelpazemizi geliştirmek. Sadece tekne sahipleri için değil, denizi seven herkes için bir cazibe merkezi olmak. Bunu yaparken ayrıca sezonu tüm yıla yaymak ve çevremizde bulunan güzellikleri daha çok kişiyle paylaşmak. Bodrum Yarımadası ve deniz alanlarının korunması en büyük önceliğimiz. Yenilenebilir enerji ve doğal kaynaklarımızın efektif kullanılması konularında da yatırımlarımız devam ediyor.

Yalikavak Marina, Beach Hotel.

Yalıkavak Marina, yazın yoğun geçecek günlerine nasıl hazırlanıyor?

Yalıkavak Marina markası sadece bir marina değil lüksün ve kalitenin buluştuğu bir yaşam tarzı. Bünyesinde yer alan ödüllü plajlara sahip Yalıkavak Marina Beach Hotel, Yalıkavak Marina Boutique Hotel ve Spa & Fitness Merkezi’nde yıl boyunca üstün hizmet kalitesiyle ziyaretçilerimizi ağırlamaya devam edeceğiz. Bu sene yenilediğimiz Beach Hotel’imizde misafirlerimize çok daha iyi bir hizmet vereceğiz.

Otellerimizde konaklayacak misafirlerimiz, Ege Denizi’nin göz alıcı renklerinin keyfini çıkarıp odalarından kısa bir yürüyüşle Beymen, Rolex, Gilan, Vakko, Missoni, Gant & Lacoste gibi dünyaca ünlü mağazalardan alışveriş yapabilecekler. Nusret, Fenix, Sait, Zuma, Günaydın, Dolce ve Vakko Patisserie gibi gurme restoranlarda yemek yiyebilir, gece kulüplerinde eğlenebilir ve Ege’nin mavi sularına yelken açabilirler.

Tüm sezon boyunca her yıl olduğu gibi hafta içi ve hafta sonu özel etkinlikler düzenleyeceğiz. Sektör profesyonellerini bir araya getiren TYBA Yacht Charter Show (9-12 Mayıs 2019); denizlerin en tutkulu, en çevreci, en heyecanlı ve en yeni trendlerinden sportif balıkçılık etkinliği MOST Bodrum Turnuvası (22-25 Ağustos 2019), bu yıl otuzuncusu düzenlenen Türkiye’nin önde gelen uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup (21-26 Ekim 2019) gibi organizasyonlara ev sahipliği yapacağız.

Sezona R&B, disco ve pop müziğin efsanevi sanatçısı, The Queen of Disco Ms. Gloria Gaynor’ın “Never Can Say Goodbye” turnesi kapsamında, 22 Haziran 2019’da gerçekleştireceği konserle merhaba diyeceğiz. Bayramda sürpriz sanatçıları ağırlayacağımız konserlerimiz olacak. Kısacası Türkiye’nin en lüks etkinlik merkezlerinden “Yalıkavak Marina Konser Sahnesi” bu yaz hiç boş kalmayacak.

Liman müdürlüğü de dahil olmak üzere denizcilik sektörünün farklı alanlarında görev aldınız. Denizle nasıl tanıştınız ve dünyanın en iyi marinasının direktörü olmak nasıl bir duygu?

Denizle ilk tanışmam babam sayesinde oldu. Denize sevdalı bir amatördü ve denize ilk defa onunla beraber çıktım. Okuma yazma öğrendiğim yıl, İskenderun Yelken Kulübü sporcusu olarak yelkene başladım sonrasında da denizden hiç kopmadım.

Yılda yaklaşık 120 ülkeden 2 milyon misafir ağırlayan, dünyaca ünlü fuar ve etkinliklerde ülkemizi gururla temsil eden, “2018 – 2019 Dünya’nın En İyi Süper Yat Marinası”, Türkiye’nin gururu ve Türkiye yatçılık sektörünün marka elçisi Yalıkavak Marina’da olmaktan onur duyuyorum.

Kaynak: Boat International Türkiye.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.