Müspet Nedir? Nasıl Yazılır? Müsbet mi? TDK.

0
1805
Müspet Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Günlük hayatımızda pek çok kelimeyle karşılaşıyoruz. Karşılaştığımız kelimelerden bazılarını daha önce hiç işitmemiş oluyor. Bazı kelimeleri ise daha önce işitmiş olsak da anlamı nedir veya nasıl yazılır soruları aklımızı karıştırabiliyor. Müspet kelimesi de daha önce karşılaştığımız ama anlamı ve nasıl yazılacağı konusunda tereddüde düşmemize neden olan kelimeler grubu içerisinde yer alıyor. Müspet TDK Güncel Türkçe Sözlük aramalarında sıklıkla karşılaşılan bir kelime.

Müsbet şeklinde yaygın olarak yanlış kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Müsbet şeklinde yanlış olarak yaygın biçimde kullanılan kelimenin doğru yazılışı “müspet” şeklinde olmalı. Kelimenin içerisinde bulunan “p” harfi “b” harfiyle karıştırılabilse de kelimeyi yazarken müsbet değil müspet şeklinde yazmak gerekiyor. Müspet TDK sözlüklerinde sık sık aratılan bir kelime.

Müsbet şeklinde TDK karşılığı merak edilirken çok sık yanlış yazılan bir kelime. Müspet şeklinde yazılması gerekiyor.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük kelimeyi sıfat olarak tanımlamış. Müspet kelimesinin kökeninin “(Arapça) muşbet” kelimesi olduğu belirtilmiş.

Müspet kelimesi için Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te verilen anlam “Olumlu” şeklinde. Kelime için TDK Güncel Türkçe Sözlük’te anlamıyla birlikte cümle içinde kullanılışına örnek olarak bir cümle verilmiş.

TDK Güncel Türkçe Sözlük’te müspet kelimesinin cümle içinde kullanılışına örnek olarak verilen cümle Nazım Hikmet’e ait. “Müspet ve realist ilmî araştırmaların meydana gelebilmesi için istatistik bir zarurettir.” şeklinde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.