Mamut Art Project | İstanbul Sanat Gündemi

1
1003
Mamut Art Project İstanbul - Fotoğraf - Gökhan Hakkı Ergin

Mamut Art Project. Yedinci edisyon. 50’yi aşkın bağımsız yetenek. 600’ü aşan eser.

Bu sene 3 Nisan’da başlayan ve 7 Nisana’a kadar sürecek Mamut Art Project KüçükÇiftlik Park, İstanbul’da gerçekleşiyor. Umut vaat eden sanatçı adaylarını keşfetmek ve adayları küratör, koleksiyoner, galeri, kültür ve sanat kurumları, sanatseverlerle buluşturma misyonuyla hayata geçiriliyor.

Mamut Katılımcısı Börte İpek’in Tatlı Rüyalar Adlı Eseri

Mamut Art Project’in ana sponsorluğu Akkök Holding tarafından yapılırken ücretsiz yan etkinlikleri, çocuk atölyeleri (Mamut Kids) ve yeni söyleşi programı Mamut SHOTS ile kültür sanat takipçilerine renkli bir deneyim sunuyor.

Mamut Katılımcısı Bora Aşık’ın Kaçıncı Dünya Savaşı Adlı Eseri

Mamut Art Project yedinci edisyonuyla, bin üç yüz elli başvuru arasından seçtiği elli sanatçı adayının altı yüzden fazla eserini sergiliyor. Yola ulaşılabilir sanat alternatifi olarak çıkan ve sanatseverlerin üretimleriyle her yıl gelişen Mamut Art Project, alanında uzman isimlerden oluşan jüri üyelerinin başvurular arasından belirlediği sanatçı adaylarına disiplinlerarası paylaşım ve sergileme imkânı tanıyor.

Mamut Kids

Çocuklara sanatla buluşma imkanı tanıyan Mamut Çocuk Atölyeleri; 6 – 7 Nisan tarihlerinde The Nest işbirliğiyle KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek. The Nest ekibinin Mamut Çocuk Atölyeleri için hazırladığı atölye programı keşfe açık, şaşırtıcı ve bol eğlenceli. İlham konusu yaratıcılık olan alanlarda çocuklar yeni keşifler yaparken şaşırtıcı ve eğlenceli deneyimler yaşayacak.

Mamut Katılımcısı Barbaros Kayan’ın Moving Portraits Adlı Eseri

Mamut SHOTS

Mamut Performansları programı, 2016’dan bugüne Mamut Art Project kapsamında yer alıyor. Bu sene düzenlenen 7. edisyonda yer verilecek sekiz performans, sanatçı adayları ve eserlerde yapıldığı gibi başvurular arasından seçildi. Program kapsamında performans sergileyecek katılımcılar; sanatseverleri oyunlar oynamaya, dans etmeye, dilek dilemeye ve değişime yakından tanık olmaya yönlendirecek farklı ve çeşitli deneyimler sergileyecek.

Çocuk Masalları

Prensesler, cadılar, cüceler ve bu gibi karakterler ile fantastik yaratıklar masal dünyasının vazgeçilmezi. Mamut yedinci edisyonunda bu vazgeçilmezleri ve masalları oluşturan diğer ögeleri mercek altına alan bir sergi de barındırıyor. Mercek altına alınan masal dünyası ve karakterler farklı kişilerce kendi çizgilerinde yorumlanmış.

Direktör Seren Kohen

Mamut’un direktörü Seren Kohen ile yapılan röportajı ve etkinliğine dair detayları içeren diğer yazı için tıklayınız.

Resmi Web Sitesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.