Pieces of a Woman Filmi ve Vanessa Kirby

0
1089
Pieces of a Woman Filmi ve Vanessa Kirby-netflix

Pieces of a Woman Filmi ve Vanessa Kirby’nin Muhteşem Performansını Görmelisiniz, Eğer İzlemeye Dayanabilirseniz

İÇİNDEKİLER:

Pieces of a Woman – Resmi Fragman – Netflix

Pieces of a Woman | Official Trailer | Netflix

Pieces of a Woman, türkçe Bir Kadının Parçaları, filminde Vanessa Kirby muhteşem bir performans gösteriyor, eğer izlemeye dayanabilirseniz fragmana mutlaka bakın.

Sanatın bize bir şeyler hissettirmesi gerektiğine dair güçlü bir argüman var – belki de tek argüman budur. Ancak bir film veya dizi bazen izleyicisini, bir film veya dizi yapımcısının en iyi niyetine karşı bile olsa, çok üzücü pişmanlık veren hislere sürükleyebilir. Duygulandığınızı hissetmek bir şeydir; kendinizi kaptırdığınızda cezalandırıldığınızı hissetmek başka bir şey.

Kornél Mundruczó‘nun yönettiği ve Vanessa Kirby’nin çocuğu doğumdan birkaç dakika sonra ölen bir kadın karakterinde rol aldığı, şimdi Netflix’te yayınlanan Pieces of a Woman’ın ilk yarım saati, neredeyse dayanılmaz olacak kadar yorucu. Duygusal olarak çok yıpratıcı. Kendinizi izlemeye zorlasanız bile, benim mecbur olduğum gibi, saf bir duygu dalgasıyla etkilenmek yerine üzülmekten harap olabilirsiniz. Filmin açılışındaki ilk sahneler, sizi mahvediyor. 

Pieces of a Woman, tüm doğru nedenlerle yanlış yola sapan bir film olabilir: Bir çocuğun ölümü gerçek hayatta çok acı verecek korkunç bir olay ve dramatize etmek de zordur. Ancak bu tür zorlu konularla ilgili filmlerin izleyenlere işkence etmesi de gerekmez. İşte Pieces of a Woman filmi ve Vanessa Kirby performansı bu yüzden karar vermeyi zorlaştırıyor.

Kirby ve Shia LaBeouf, Bostonlu bir çift olan Martha ve Sean‘ı canlandırıyor. İlk sahnelerden birinde, sınıf farklılıkları ortaya koyuluyor: Sean, görünüşe göre fazla para kazandırmayan köprülerin inşaatıyla ilgili bir işte çalışıyor. Martha, filmde çok sonradan öğrendiğimize göre, şık görünümlü bir ofiste anlayamadığımız bir işte çalışıyor. 

Martha’nın aşırı huysuz annesi Elizabeth’in (muhteşem Ellen Burstyn), evli çifte çocuklarının doğumuna hazırlanırken yeni bir araba satın aldığında Sean çok kızar, ancak bunu gönülsüzce kabul eder. Bu tür gerilimler yaşanmaya devam ederken kısa bir süre sonra Martha doğuma başlar.

Stephanie Zacharek tarafından yapılan incelemelere bakalım.

Acil bir doğumun ortasındayken Eva (Molly Parker), zarif ve dengeli bir performansla, son derece sakin ve yetenekli bir enerjiyle çıka gelir. İşler, sorun çıkana kadar iyiymiş gibi görünür. Mundruczó sahneleri uzun, izleyiciyi çeken bir teknikle gösteriyor: Eva, acı çeken anne adayını oturma odasından banyoya, yatak odasına nazikçe götürüyor ve kamera onu izliyor; çekimin etkisi, sanki çiftin dairesine yerleşmişiz gibi hissettiriyor, bulanık bir samimiyet duyuyoruz. Mundruczó, yaklaşmakta olduğunu bildiğimiz gelmekte olan felaketi çok iyi vurguluyor. Sahne hünerli ve başarılı birinin elinden çıktığını belli ediyor; izlemek ne kadar yıpratıcı ve yorucu olsa da…

Molly Parker, Eva rolünde Vanessa Kirby’nin, Martha’sına doğum sırasında yardım ediyor

Eva rolünde Molly Parker, Vanessa Kirby’nin Martha’sına doğum sırasında yardım ediyor. Netflix açıklaması — 2020 © Netflix Inc.,

Pieces of a Woman filminin geri kalanı

Pieces of a Woman filminin geri kalanı, özellikle Martha’nın kaybıyla baş edememesiyle ilgilenir. O ve Sean yıpratıcı şekilde savaşmaya çalışırlar: farklı hızlarda ve farklı şekillerde yas tutarlar ve birbirlerini gözden kaçırırlar. Elizabeth, bebeğin mezar taşından Eva’yı cezalandırmak için öne sürdüğü davaya kadar her şeye müdahale eder. Kendine has şekilde acı çeken Sean, aşağılık bir davranışta bulunur: Filmde sadece acı çeken kırılgan bir insanı göstermek yeterliyken onu ​​kötü adam yapmak için biraz fazla uğraşılır. (LaBeouf’un performansında, en azından karakterin kasvetli ve rahatsız edici bir havası olduğu görülür.)

Kirby’nin performansı, filmin en iyi yanı: Martha’nın kederden en çok uyuştuğu anlarda, boş bakışları hem üzüntüsü için verdiği savaşı anlamaya hem de empati yapmaya davet ediyor. Sanki varlığının bazı kısımları gözlerimizin önünde soyuluyormuş gibi – performansı filmin adının şiirsel bir yansıması.

Ama özellikle o başlardaki, uzun, üzücü sahneden sonra, Mundruczó tüm becerilerinin her dakika farkında olmamızı sağlıyor. Mundruczó’nun ne kadar yetenekli biri olduğunu anlamak için Cannes‘da 2014 yapımı filmiyle aldığı ödülü hatırlamak yeterli olabilir. Yaklaşımı tam olarak ihtiyatlı değil, ancak disiplinli, ipleri elinden bırakmayışı dikkatleri kendine çekiyor. 

Filmin başrolü kadın, bazen o kadar çok etkileyici oluyor ki…”Başıma böyle bir şey geldi ve film bunu çok iyi anlatmış” diyecek insanlar olduğundan eminim.

Ancak en yürek burkan duygularımızla uzun uzun uğraşmak illa ki filmi harika yapmaz. Bir filmin sanatsal olması için illa bu gerekmez. Bazen bu, sizi bir savunma pozisyonuna sokar ve kendinizi filme teslim etmenize engel olur. İzleyici için bu durum çok zor olan bir savaş haline gelebilir.

Önceki yazı: Şimdiye Kadarki En Pahalı 5 Netflix Filmi

Faydalanılan kaynaklar: Pieces of a Woman 2020 | 18+ | 2 sa. 6 dk. | Dramalar | Başroldekiler: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.