Gaile Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
2100
Gaile Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Gündelik hayatta birçok kelime duyuyoruz. Duyduğumuz kelimelerden bazıları hiç karşılaşmadığımız kelimeler oluyor. Bazı duyduğumuz kelimelerle daha önce sık karşılaşmış oluyoruz ama daha önce sadece birkaç kez karşılaştığımız kelimeler de bulunuyor. Sık duyduğumuz kelimeler de ilk defa duyduğumuz veya hiç duymadığımız kelimeler gibi anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla aklımızı karıştırabiliyor. Aklımız karıştığında tahmin yapabilsek de bu tür kelimelerin hangi anlama geldiği ve doğru yazılış şeklinin ne olduğu konusunda tereddütlerimiz devam edebiliyor. Gaile kelimesi de anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüde düşmemize neden olan kelimeler grubu içerisinde yer alıyor.

Kaile şeklinde yaygın olarak yanlış kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Gaile kelimesi kaile şeklinde yanlış yazılan ve kullanılan bir kelime. Kelimenin doğru yazılışı “k” harfi yerine “g” harfi kullanılarak yazılmalı. Kelimenin doğru yazılışı “gaile” şeklinde. Gaile kelimesi anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorular nedeniyle merak edilen ve Türk Dil Kurumu sözlüklerinde sık sık aratılan bir kelime.

Kaile şeklinde TDK karşılığı merak edilirken çok sık yanlış yazılan bir kelime. Gaile şeklinde yazılması gerekiyor.

Doğru yazılış şekli “gaile” olan kelimenin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde çeşitli anlamları bulunuyor. TDK sözlüklerinde sık aratılan gaile kelimesi için Güncel Türkçe Sözlük ve Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü farklı anlamlar vermiş.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük gaile kelimesi için “Sıkıntı, dert, keder, üzüntü.”, “Uğraştırıcı iş, çekilmesi zor yük.”, “İstenmeyen durum, baş belası.” şeklinde tanımlamalar vermiş. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te verilen bu tanımlamalardan ilkinin cümle içinde kullanılmasına örnek olarak “Küçücük yaşta büyüklüğün olanca gaileleri kendi üzerlerine yığılmış kimseler görülür. -A. Midhat.” verilmiş.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü gaile kelimesi için “Kuru mercimek yemeği.” ve “Yarılmış buğdaydan yapılan bir çeşit yemek.” şeklinde tanımlamalar yapmış. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü bu tanımlamayı yaptığı kelimenin cümle içinde kullanılışına hiçbir örnek vermemiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.