Parasite Filminin Storyboard’ları Grafik Roman Olarak Basılıyor

0
1177
Parasite Filmi
Parasite, Bong Joon-ho - 2019

Güney Koreli yönetmen Bong Joon Ho imzalı Parasite filmi, Oscar yolculuğunu tamamladıktan sonra dünya çapında büyük ilgi yarattı. Akademi’den En İyi Film ödülüne sahip olan ilk yabancı yapım olarak tarihe geçen Parazit ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Filmin storyboard çizimlerinin grafik roman olarak yayımlanacağı öğrenildi.

92. Akademi Ödülleri kapsamında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerine sahip olan Parasite, neredeyse tüm dünyada çok büyük sükse yarattı. Misafir olduğu festivallerde tüm dikkatleri üzerine çeken yapım, yalnızca ülkemizde 300 binin üzerinde gişe rakamına ulaştı.

Parasite, Bong Joon-ho (2019)

Eleştirmenler ve sinema tutkunları tarafından oldukça olumlu eleştiriler ile karşılanan Parasite’in, sinema yolculuğunu tamamladıktan sonra yeni mecralarda hayatına devam edeceği öğrenildi.

Parasite Filmi Grafik Roman Olarak Yayımlanacak!

ABD’nin önemli yayınevlerinden biri olarak kabul edilen Grand Central Publishing, Parasite filminin storyboard çalışmalarını grafik roman halinde okurlara sunacağını açıkladı. Sinemaseverler tarafından ilgi ile karşılanan bu haber ile ilgili pek çok ayrıntı gelmeye başladı.

Yalnızca sahne çizimlerinin yer almayacağı bu kitapta Bong Joon-ho’nun diyalog ve sahne notları, kamera açıları ve mizansen detaylarının da bulunacağı öğrenildi. Zaten halihazırda Güney Kore’de basılmış bir Parasite stoaryboard kitabının belli bir zamandır raflarda yer aldığını biliyoruz. Ancak bu kitabın orijinal esere göre ne gibi farkları olacağını yakında göreceğiz.

Film yapım süreci hakkında pek çok detayın bulunacağını tahmin ettiğimiz bu grafik roman kitabı, 19 Mayıs 2020 tarihinde raflarda yerini alacak. Şu anda Amazon alışveriş sitesinde ön satışı başlamış bulunan kitap için kolları bir an önce sıvamak gerekiyor. Aksi halde ilk baskısına yetişemeyebilirsiniz.

‘Parasite: A Graphic Novel in Storyboards’ Kitabının Güney Kore’de Basılmış Orijinal Versiyonu

Tüm dünyaya kolayca çevrilebilmesi adına İngilizce olarak basılacak grafik roman kitabının ülkemizde bir çevirisinin yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak kolaylıkla Amazon ya da çeşitli internet mağazalarından kitabın İngilizce versiyonunu sipariş etmek mümkün.

HBO, Parasite’i Diziye Uyarlayacağını Açıkladı!

Parasite’in serüveninin yalnızca grafik roman ile kısıtlı kalacağını düşünüyorsanız büyük yanılıyorsunuz. Bong Joon-ho’nun ilk ağızdan açıkladığı bilgilere göre Parazit, 6 bölümlük bir dizi olarak HBO yapımcılığında yeniden çekilecek.

Joon-ho’nun Adam McKay ile birlikte hazırlayacağı dizi büyük olasılıkla Parasite filminin genişletilmiş bir alternatifi olarak karşımıza çıkacak. Yani hikayenin öncesi ya da devamının anlatılacağına pek ihtimal vermiyoruz.

Tilda Swinton ve Bong Joon-ho

Bu defa İngilizce dilinde ve Amerikalı oyuncular ile çekilecek Parasite’in oyuncu kadrosu ile ilgili bilgiler de gelmeye başladı. HBO uyarlaması dizinin başrolünde başarılı ve güzel oyuncu Tilda Swinton ile yetenekli aktör Mark Ruffalo yer alacak.

Şimdilik dizinin hazırlık aşamalarının devam etmekte olduğunu biliyoruz. Oyuncu kadrosu ve diğer aşamalar tamamlandıktan sonra bu yıl içerisinde dizinin çekimlerine başlanacağını düşünüyoruz. Yani en erken ihtimal ile Parazit’in dizi versiyonunu gelecek yıl izleyebileceğiz gibi görünmekte. Bu konu ile ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Amazon üzerinden Parasite’in grafik roman kitabını satın almak isteyenler bu bağlantıya tıklayarak satış sayfasına ulaşabilir…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.