Dior İmzalı Nuit Blanche Bale Kostümleri

0
1082
Maria Grazia Chiuri, Dior, imzası taşıyan Nuit Blanche, Teatro dell’Opera di Roma’da gerçekleştirildi.

Nuit Blanche bale gösterisi için Dior imzalı kostümler tasarlandı. Teatro dell’Opera di Roma’da gerçekleşen muhteşem gösterinin Dior imzalı kostümleri Maria Grazia Chiuri tarafından tasarlandı. Dior bale kostümleri tasarımlarını gerçekleştiren Maria Grazia Chiuri, Dior’un ilk kadın kreatif direktörü olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Maria Grazia Chiuri, Dior’un ilk kadın kreatif direktörü.

İlham Kaynağı Feminizm, Özgürlük ve Dans

Maria Grazia Chiuri, ilhamını feminizm, özgürlük ve dans başlıklarından alıyor. İlham başlıklarından tahmin edilebileceği üzere Dior’un ilk kadın kreatif direktörü için en büyük esin kaynaklarından biri beden hareketleri. Bu yüzden dansı seviyor. Maria Grazia Chiuri, sonsuz özgürlüğün dans ederken sağlanabildiğine inanıyor.

Dior, 2019 yılı İlkbahar – Yaz defilesinde koreograf Sharon Eyal ile birlikte çalışmıştı. Bu işbirliği aracılığıyla modern bale ve çağdaş dans modayla buluşmuştu.

Dior, son çalışmasıyla dansı defileden alıp gerçek bir opera sahnesine, baleye, taşıyor.

Dior, Maria Grazia Chiuri, gerçekleştirdiği son çalışma sayesinde dansı Dior defilesinden baleye taşıyor. Gerçek bir opera sahnesine taşıyor.

Kalıpların Dışında

Maskülen ve feminen kavramlarını alışıldık kalıpları dışında sıra dışı anlamlar yükleyerek yorumluyor. kavramlara yeni anlamlar yüklüyor. Maria Grazia Chiuri için dans özgürleştirici bir ruh, tutku.

Chiuri, projenin müzik, koreografi, set ve kostüm tasarımı dahil olmak üzere birçok performans sanatını birleştirdiğini söyledi. Böylesine mükemmel bir projede rol almanın, katkı sağlamış olmasının kendisi için bir mutluluk ve onur kaynağı olduğunu ekledi.

Dior 2019 İlkbahar – Yaz Koleksiyonunda kapsamında Chiuri tasarımlarını modern bir dans gösterisiyle sergilemişti.

Maria Grazia Chiuri, Nuit Blance gösterisi, için tül ve ipek içeren on altı kostüm hazırladı.

Nuit Blanche Bale Gösterisi ve Kostümleri

Maria Grazia Chiuri, Nuit Blance gösterisi için on altı kostüm hazırladı. Kostümleri tasarlarken başlangıç noktası olarak balerin ve baletlerin hareket sanatını referans almış. Dansçıların beden figürlerini yansıtabilmeyi, bunu yaparken feminen ve maskülen gibi kavramlara farklı bir bakış getirmeyi ve günümüze uyarlayarak ileri taşıyabilmeyi amaç edinmiş. Kostümlerde kullandığı tül ve ipek kumaşlar amacına ulaşmasına büyük katkıda bulunmuş.

Grazia Chiuri, tasarladığı kostümlere eklediği floral detaylarla Dior’un köklü ve romantizm mirasına atıfta bulunuyor.

Grazia Chiuri, tasarladığı kostümlere eklediği floral detaylarla Dior’un sahip olduğu köklü ve romantizm mirasını yansıtmayı da ihmal etmemiş. Göz kamaştıran Nuit Blanche bale gösterisi dansçılarından Eleonora Abbagnato, baş dansçı, ve Friedemann Vogel’in giydikleri tül kostüm fil dişi renginde. Diğer dansçılar ise çiçeklerle süslenmiş siyah tüllü ipek kostümler giymiş.

Kaynak: Vogue.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.