Haluk Bilginer, Engin Günaydın ve Binnur Kaya Bir Arada: Azizler

0
1154
Taylan Biraderler Azizler
Haluk Bilginer, Engin Günaydın ve Binnur Kaya Bir Arada: Azizler

Okul, Kıyamet ve Vavien gibi filmlerinden tanıdığımız Taylan Biraderler, pek çok usta ismi bir araya getireceği Azizler filmi ile sinemaseverleri heyecanlandırdı. Merakla beklenen yapımın vizyon tarihi geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ayrıca filmin başrollerinde Haluk Bilginer, Engin Günaydın ve Binnur Kaya’nın yer aldığı kesin hale geldi.

Taylan Biraderler, sinema ile bağlarını bir süredir kestikten sonra yönetmenliklerini üstlendikleri dizilere ağırlık göstererek televizyon için yaptıkları işleri yoğunlaştırmışlardı. Daha önce de Alacakaranlık, Yabancı Damat, Karayılan gibi diziler çeken ikili; sinemayı bıraktıktan sonra Muhteşem Yüzyıl, Gecenin Kraliçesi ve Vatanım Sensin gibi büyük reyting alan ve çok beğenilen projelere imza atmışlardı.

Muhteşem Yüzyıl, Taylan Biraderler (2011 – 2014)

Televizyona ve sinema sektörüne yapmış oldukları işler ile hafızamıza işlemeyi başaran iki yönetmen kardeş Yağmur Taylan ve Durul Taylan; önümüzdeki aylarda karşımıza çıkacak Azizler filmi ile hayranlarını sevindirdi. 2009 yılında çektikleri Vavien filminden bu yana beyazperdelerden uzak kalmayı tercih eden Taylan Biraderler, on bir yıllık aradan sonra sessizliklerini bozacaklarını açıkladı.

Taylan Biraderler, Dram Filmi ile Beyazperdelere Geliyor: Azizler

Imaj International yapımcılığında seyircilere ulaştırılması planlanan Azizler filminin yönetmeni Taylan Kardeşler olarak açıklanırken, filmin senaristinin Berkun Oya olduğu öğrenildi. Hatırlayanlar olacaktır; Berkun Oya, 2006 yılında çektiği ilk uzun metrajı İyi Seneler Londra ve senaristliğini üstlendiği BluTV projesi Masum dizisiyle ekranlara gelmişti.

Dünyada Karşılaşmış Gibi, Berkun Oya – Krek Tiyatro Topluluğu

Aynı zamanda Krek Tiyatro Topluluğu ile şu anda Dünyada Karşılaşmış Gibi adlı bir oyun sahneleyen Oya, yakında isminden daha fazla söz ettirecek gibi görünüyor. Bilindiği üzere Berkun Oya’nın şimdilerde Netflix için yeni bir orijinal dizi hazırlıklarına başladığı basına servis edilmişti. Zamanının çok ötesinde işler kaleme alan ve uygulayan Oya’nın bu sayede ismini tüm dünyaya duyuracağı öngörülüyor.

Binnur Kaya ile Engin Günaydın Yıllar Sonra Tekrar Buluştu!

Filmin oyuncu kadrosunda ilk olarak usta aktör Haluk Bilginer dikkatleri üzerine çekerken, Taylan Kardeşler’in Vavien filminde de birlikte çalıştıkları Binnur Kaya ve Engin Günaydın, başrol koltuğunda Bilginer’e eşlik edecekler. Ayrıca oyuncu ekibinde Öner Erkan, Fatih Artman, İrem Sak, Gülçin Santırcıoğlu, Hülya Duyar, İlker Aksum, Göktuğ Yıldırım ve Helin Kandemir gibi önemli oyuncuların da yer alacakları belli oldu.

Box Office Türkiye tarafından paylaşılan habere göre Azizler; orta yaşlarına geldiğinde sevmediği bir işte çalışan, ev hayatı kocasının beş parasız kalması sonucu yanına taşınan kız kardeşi ve ailesi sebebiyle çekilmez bir hâl alan ve dört yıllık ilişkisinin artık bir sona geldiğine inanan Aziz’in, bu bunaltıcı döngüden çıkmaya çalışırken başından geçenleri konu ediniyor.

CJET firmasının dağıtımını üstleneceği yapımın 2 Ekim 2020 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.