Netflix, Artık Ücretsiz Olarak Film Yayınlamaya Başlayacak!

0
690
Ücretsiz Netflix Film İzleme
Netflix, Artık Ücretsiz Olarak Film Yayınlamaya Başlayacak!

Sadece Türkiye’de 1 buçuk milyon abonesi bulunan dijital streaming platformu Netflix, bazı içeriklerini ücretsiz yayınlama kararı aldı. Platformun yayınlayacağı ilk bedava içerik, önümüzdeki haftalarda Netflix’e abone olmayan bireyler tarafından da izlenebilecek.

Netflix, 1 Aylık Deneme Sürümünü Neden Kaldırdı?

Geçtiğimiz günlerde çok tartışılan bir karar alan Netflix, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile 1 aylık deneme sürümü özelliğini kaldırdığını duyurmuştu. Sosyal medya üzerinden pek çok kişinin şiddetle eleştirdiği bu haber ile alakalı platform şu cümleleri dile getirmişti:

Şu anda ülkenizde ücretsiz deneme sunulmamaktadır. Yeni üyeliğinizi başlatmak için Netflix.com adresine gidin, size en uygun planı ve ödeme seçeneğini seçin, e-posta adresinizi girin, bir parola belirleyin ve izlemeye başlayın. Netflix üyeleri, dizi ve film kataloğunun tamamına anında erişebilir. Yayın planları, cihazlar ve daha fazlasına ilişkin bilgiler Netflix nedir? başlıklı sayfada bulunabilir. Netflix üyeliğinizi başlattıktan sonra üyeliğinizi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Netflix, 1 Aylık Deneme Sürümü Özelliğini Kaldırdı!

Yalnızca Türkiye’deki kullanıcılar için alınan bu yeni kararın sebebi tam olarak açıklanmasa da sahte kullanıcılar ve yasa dışı Netflix hesabı satışı gibi hususların önüne geçmek için yapıldığı tahmin ediliyor.

Netflix’in İlk Ücretsiz İçeriği: ‘Sevdiğim Tüm Erkeklere’

Platformun deneme sürümünü kaldırması üzerine gelen ilk haber bu defa yüzleri güldürdü. Netflix’in resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamada, To All The Boys I’ve Loved Before (Sevdiğim Tüm Erkeklere) adlı filmin üyelik zorunluluğu gerektirmeksizin izlemeye açılacağı belirtildi.

Netflix’in neden ücretsiz film yayınlamaya başlayacağını düşünüyorsanız bunun cevabı çok basit. Platform bu başarılı strateji sayede bu projeye yapacağı devam filmleri için abone elde etmeyi amaçlıyor. Daha önceden de çeşitli bölgelerde Netflix’in ücretsiz olarak seyre açtığını belli yapımlar olmuştu. İngiltere’de The Crown adlı dizi, Meksika, Hindistan ve Kolombiya’da bölgesel şov programları yayınlanmıştı. Ancak ilk defa global olarak ücretsiz bir film yayınlama kararı alındı.

To All The Boys I’ve Loved Before (Sevdiğim Tüm Erkeklere) Netflix’te Ücretsiz Olarak İzlenebilecek!

Öte taraftan HBO Max, Disney Plus, Apple TV Plus, Hulu, Amazon Video Prime, Quibi ve Peacock gibi yeni dijital video servislerinin hızlı bir şekilde yükselmesi ve Netflix’e karşı bir tehdit unsuru olmaları ile beraber platform diğer mecralara karşı sivrilmek istedi. Rekabetin çok yoğun olduğu dijital streaming piyasasında ücretsiz bir içerik göstererek platformlarının para harcamaya ve vakit geçirmeye değer olup olmadığını internet kullanıcılarına organik bir biçimde test etme imkanı sundu.

To All The Boys I’ve Loved Before (Sevdiğim Tüm Erkeklere) – 2018

9 Mart 2020 tarihi itibariyle Netflix’in ilk ücretsiz filmi To All The Boys I’ve Loved Before (Sevdiğim Tüm Erkeklere) seyircisiyle buluşacak. Hem de tamamen ücretsiz ve reklamsız olarak… Romantik komedi yapımlarından hoşlanıyorsanız bu filmi kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Halihazırda Netflix abonesiyseniz 9 Mart’a kadar beklemenize gerek yok. Dilediğiniz zaman açıp izleyebilirsiniz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.