Pek çok Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK.

0
1864
Pek çok Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Günlük hayatımızda farklı farklı kelimelerle karşılaşıyoruz. Karşılaştığımız kelimelerden bazılarını ilk defa duyuyoruz bazılarını sık sık duyuyoruz. Günlük hayatımızda karşılaştığımız kelimelerden bazılarını ise sık sık duymasak da daha önceden birkaç kez duymuş oluyoruz. Karşımıza çıkan bu farklı kelimeler tereddüde düşmemize neden olabiliyor. Daha önce hiç duymadığımız, sık sık duyduğumuz veya sık duymasak da daha önce karşılaşmış olduğumuz bu kelimeler anlamı nedir ve nasıl yazılır gibi sorularla tereddüt oluşturuyor. Pek çok kelimesi de doğru yazılışı ve anlamı konularında tereddüde düşüren kelimeler grubu içerisinde yer alıyor. Pek çok TDK sözlüklerinde nasıl yazılır ve anlamı nedir gibi sorula nedeniyle merak edilerek sık sık aratılıyor.

Pekçok şeklinde yaygın olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Tereddüde düşüren kelimeler grubu içerisinde yer alan pek çok kelimesini yazarken genellikle yanlış yazım şekli kullanılıyor. Pek çok kelimesini yazarken boşluk bırakılmadan yazılan yanlış yazım şeklini düzeltmek için boşluk bırakılarak yazılması gerekiyor. Kelimenin doğru yazılışı “pek çok” şeklinde. Pek çok kelimesi Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te sıfat olarak tanımlanmış. Sıfat olarak belirtilmiş pek çok kelimesi için TDK Güncel Türkçe Sözlük ilk ve tek tanımlama vermiş. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük pek çok kelimesi için verdiği bir tanımlamanın cümle içerisinde kullanılışına örnek de vermiş.

Pekçok şeklinde yanlış şekilde yazılan kelime TDK karşılığı merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor. Pek çok.

Pekçok kelimesi nasıl doğru yazılır ve ne demek, anlamı nedir gibi sorularla merak edilerek sık sık Türk Dil Kurumu sözlüklerinde aratılan bir kelime. TDK Güncel Türkçe Sözlük’te sıfat olarak belirtilen pek çok kelimesi için yapılan ilk ve tek tanımlama “Yeterinden fazla, bir hayli.” şeklinde. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük pek çok kelimesi için yaptığı tanımlamanın cümle içerisinde kullanılışına bir örnek vermiş.

Pek Çok Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

TDK Güncel Türkçe Sözlük’te ilk ve tek tanımlaması verilen pek çok kelimesinin cümle içinde kullanımına verilmiş bir örnek TDK Güncel Türkçe Sözlük’te yer alıyor. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te pek çok kelimesinin cümle içerisinde kullanılışına verilmiş örnek “Ona hayran olanlarımız pek çok fakat ne yazık ki onu hakkıyla okumuş ve anlamış bulunanlarımız pek azdır. – İ. A. Gövsa” şeklinde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.