Nasıl Milyoner Olunur? Milyarder Alışkanlıkları

0
1264
nasil-milyoner-olunur-milyarder-aliskanliklari

Nasıl Milyoner Olunur? Gerekli ve Uygulanmak için izlenecek Milyarder ve Milyoner Alışkanlıkları.

Milyoner, milyarder zenginleri ortalama insanlardan ayıran şeyin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? 5 yıldır milyoner ve milyarder alışkanlıkları üzerinde çalışıyorum ve dikkatimi çeken tek şey, milyonerler ile milyarderlerin hayatlarını ortalama bir insandan çok farklı yaşamalarıdır.

İÇİNDEKİLER:

nasil-mlyoner-milyarder-olunur-aliskanliklari

Arkadaşım ve ben bir süre önce (yaklaşık 5 yıl)  finansal bir yolculuğa çıktık. Bu yolculukta yıllar içinde öğrendiğim milyarder ve milyoner alışkanlıklarını uygulamaya başladığımızda banka hesaplarımızda çok büyük sonuçlar aldık.

Milyonerler daha akıllı çalışıyor

Doğru. Milyonerler daha çok çalışmaz, daha akıllı çalışırlar. Öğrendiğim en büyüleyici şeylerden biri, aşırı zenginlerin para için çalıştıkları kadar alındapara için çalışmadıklarıydı.

“Uyurken para kazanmanın bir yolunu bulamazsanız, ölene kadar çalışacaksınız” – Warren Buffett 

Bunu daha önce araştırmadığıma inanamıyorum çünkü dürüst olmak gerekirse, kim daha az çalışıp daha fazla para kazanmak istemez? Milyonerlerin, kendilerine her zaman para kazandıran birden fazla gelir kaynağı vardır.

nasil-milyoner-olunur-milyarder-aliskanliklari-liste

Milyonerler sosyal normlara uymaz

İyi para kazanmayan ancak her zaman yeni bir telefon, güzel araba isteyen hatta bazer borç ile bunları alan biriyle tanıştınız mı? İtiraf ediyorum önceden ben de bu kişilerden biriydim, tırnaklarımı her zaman en pahalı şekilde yaptırmalıyım, tatil için bu lüks otele gitmeliyim vb. şeyler düşünmeden edemezdim. Yapamadığımda da bir yerden borç bulmayı başarır sonra da o borcu ödemek için uğraşırdım. Yani siz karşılaşmamış olsanız bile böyle insanlar kesinlikle var ve ben de eskiden bu tür şeyleri yaptığımı kabul etmekten biraz utanıyorum…

Çoğumuz, güzel bir eve, arabaya, en son teknolojiye ve markalı şeylere sahip olduğumuzdaa tüm bunların havalı görünmemizi sağladığını düşünürüz. Bizi sanki üst sınıf bir insan yapar. Ancak çok araştırma yaptıktan sonra (ve kendim zor yoldan öğrendikten sonra) bu tür insanların kendi imkanlarının üzerinde yaşadıklarını ve hiç de hoş sonuçlar olmadığını gördüm.

Milyonerler, milayarderler paralarıyla akıllıca kararlar alırlar ve kazandıklarının çok altında harcama yaparlar. 

İndirimli bir şeyler bulurlar, kredi kartlarından kazandıkları milleri uçuşlarda kullanırlar, ücretini rahat karşılayabilecekleri ucuz fiyatlı evler satın alırlar ve anlamsız harcama yapanlar arasında olmazlar. Gittikleri her yerde tasarruf etmenin yollarını bulurlar.

nasil-milyoner-olunur-aliskanliklari

Milyonerler çok okur

Tüm milyarderler ve milyonerlerin yaptığı şeyler içinde ortak olan çok okumak. Bu gönderiden anlamanızı istediğim bir şey varsa o da okumanın önemi. AMAN AMAN… Bunun, finansal başarı arayışımda keşfettiğim ilk ve en önemli şeylerden biri olduğunu söylemeliyim. Okumaya başlamam biraz zor oldu ve gereken bir şey olduğuna. ikna olmam çok zaman aldı. Çünkü çok uzun süredir kitap okumamıştım. Açıkçası okumayı da düşünmüyordum…

Ama aslında sorun buydu. Zamanım bir kişi olarak kendimi eğitmek ve gelişmek için harcanmamıştı. Zamanım çoğunlukla IG’yi kaydırarak ve Gossip Girl ve Desperate Housewives’ı izleyerek geçirdim. Nasıl kadın patron olurum diye düşünmeden de edemezdim. Girl boss izlerken…

Milyoner alışkanlıkları

Okumaya başladığımda, kelimenin tam anlamıyla hayatımı değiştirdi. Ve bu dediğim bile biraz yetersiz kalıyor. Zihnim hatta bedenim daha sağlıklı hissetti çünkü onu olumlu bilgilerle besliyordum ve okuduğum şeyleri uygulamaya başladığımda gerçekten çok büyük bir etki yarattı. 

Okumak çok önemli. Vaktiniz m yok? İşe giderken veya günlük işlerinizi yaparken bir sesli kitap dinleyin, yatmadan önce bir kitap okuyun. Söz veriyorum hayatını değiştirecek. Bana güvenin!

Milyonerler planlar

Planlama ve organizasyonyn finansal başarının temel anahtarlarından biri olduğunu söylediğimde bana güvenin ve inanın. Her zaman paranızın nereye gittiğini anlamak çok önemlidir. Bu zor yoldan öğrendiğim başka bir ders.

Kısa bir hikaye duymak ister misin?

Bir zamanlar arkadaşım ve benim paramız için bir organizasyon, planlama sistemimiz yoktu.

Her ay faturaları ödeme zamanı geldiğinde asla zamanında ödeme yapmazdık çünkü tarihleri hiç yazmadık ve not almadık.

Bir finansal plan oluşturmak için oturduktan sonra, gereksiz geçirdiğimiz vadeler için ayda en az 60 lira kadar faiz ödemesi yaptığımızı fark ettik.

Bunu gördükten ve ne kadar sorumsuz olduğumuzu anladıktan sonra, hemen bir mali plan yaptım. Buraya dikkat edin çünkü bir mali plan sayesinde çok para harcamaktan ve stresten kurtulabilirsiniz. Bu sayede kredi puanlarınız da kendine gelebilir.

milyrder-milyoner-olma-birikim-ve-yatirim-yapma-yollari

Milyonerler borçtan kaçınır

Borç dürüst olmak gerekirse en kötüsü. Bu dünyada borçtan daha çok nefret ettiğim ancak birkaç şey var. Aslında, arkadaşım ve ben bir şeyleri artık gereksiz finanse etmiyoruz çünkü borçlu olmaktan hoşlanmıyoruz. Arabalarımızın parasını nakit olarak öderiz ve karşılayamayacağımız şeyleri satın almayız.

Ama çoğu insan böyle düşünmüyor. Dün biri bana tam olarak şöyle dedi: “Bu arabanın borcunu ödeyip yenisini alabilmek için sabırsızlanıyorum.”

Üzgünüm ama ne diyorsun sen????

Mükemmel çalışan bir araban var (onun arabası hatta benimkinden çok daha yeni ve daha güzel) ve bu arabanın borcunun ödemesini bitirmeye ve borçsuz olmaya çok yakınsın, ancak borcunun tamamını bile ödemeden hemen bir tane daha mı almak istiyorsun?

Kusura bakma ama bunu anlayamam!

Zengin olmak istiyorsan birikim ve yatırım yapmalısın. Finansal durumun iyi hatta çok iyi olmalı. Bir de milyarder veya milyoner olmak istiyorsan… Hepiniz anladınız. Borca ​​veba gibi davranmalısınız. Borcu hoş karşılamayın. Kesinlikle mecbur kalmadıkça borç yoluyla finansman sağlamaktan kaçının.

Milyonerlerin kredisi iyi olur

Büyük alımlar söz konusu olduğunda kredi puanlarının hayatlarımız üzerinde büyük bir etkisi vardır. Bir cep telefonu satın almak için bile iyi bir kredi puanı gerekebilir. Milyonerler, gayrimenkul, hisse, mal ve mülk satın almak gibi büyük alımlar yaparken iyi faiz oranları elde etmek için kredi puanlarını her zaman yüksek tutar. 

Zaten şimdi sizin iyi kredi puanınız varsa, bu muhteşem! Böyle devam ettiğinden emin olun. Eğer dikkat etmezseniz kredi puanınız kolayca kötüleşebilir. 

Peki ya şu anda kredi puanınız zaten iyi değilse ne yapmalısınız. Kredi puanınızı büyük ölçüde iyileştirmek için çok uzun bir zaman gerekmez. Ne kadar mı sürer? Sadece 6-9 ay sürüyor, bu yüzden bu yolculuğa hemen çıkın. Hadi hemen başlayın!

Bunlar Milyonerleri ve Milyarderleri araştırarak öğrendiğim en önemli alışkanlıklar ve bu alışkanlıkları hayatınızda uygularsanız, o zaman hayatınızda yepyeni bir finansal bolluk yaratabileceğinizi biliyorum! Ben denedim çok faydalı ve tüm yöntemler çalışıyor. İnanmıyor musunuz?? Deneyin ve görün!

Önceki yazı: Nasıl Birikim Yapılır? Sihir Gibi Çalışan Yöntemler

Faydalanılan kaynaklar: Forbes.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.