İş Yerinde Stres Faktörleri | Yeni Araştırma Nedeni Açıklıyor

0
1069
İş Yerinde Stres Faktörleri Yeni Araştırma Nedeni Açıklıyor

Cevaplar sizi büyük ihtimalle şaşırtacak.

Hayatımızın büyük bölümünü çalıştığımız iş yerinde geçiyor. Hayatımızın büyük bölümü iş yerimizde geçerken çalışma saatlerimizin yoğunluğu ve iş yerindeki sorumluluklarımız stres faktörleri arasında kabul ediliyor. Yazının sonunda linki verilen yeni bilimsel araştırmada çalışanların yüzde altmış beşi tarafından iş yerinde stres altında olduklarının dile getirildiği belirtiliyor.

Araştırma şaşırmanıza neden olacak bazı verileri de paylaşıyor.

İş Yerinde Stres Faktörleri

Yazımın konusunu oluşturan bilimsel araştırma “İş yerinde stres faktörleri arasında en etkili neden nedir?” sorusu sorulduğunda çalışanların öncelikle zannedilen cevapları vermediğini belirtiyor. Stres faktörleri arasında öncelikle şirket ortakları ve kötü yönetim konularının olduğu düşünülüyor. Son yayınlanan bilimsel araştırmaya göre ise stres faktörleri arasında öncelikle “belirsizlik” yer alıyor.

Bilimsel araştırma çalışanların yüzde kırk biri tarafından stres faktörleri arasında öncelikle belirsiz iş yükünün gösterildiğini belirtiyor. Stres faktörleri arasında gösterilen nedenler arasında şirket ortakları ve kötü yönetim ise ikinci sırada yer alıyor.

Stres faktörleri arasında araştırmanın üçüncü sırada gösterdiği nedenler arasında ise anlaşılması zor iş arkadaşları ve uzun çalışma saatleri yer alıyor.

Belirsiz İş Yükü

Bilimsel araştırma çalışan kadınların üçte birinin ve erkeklerin yarısının iş yerindeki stres olmalarına neden olan ilk faktör olarak belirsiz iş yükünü gördüklerini belirtiyor. Çalışanlar belirsiz iş yükü kadar stres olmalarına neden olan başka bir şeyin akıllarına gelmediğini belirtiyor.

Araştırmada incelenen kadınların yarısı ve erkeklerin yarısı belirsiz iş yükü nedeniyle üzerlerinde çok fazla baskı hissettiklerini belirtiyor.

Çalıştığınız İş Tipi

Araştırma gündelik hayatta yaşadığınız stresin yaptığınız işle alakalı olduğunu belirtiyor. Çalıştığınız iş tipi gündelik hayatınızda karşı karşıya kaldığınız stresin ana nedenini oluşturuyor.

Araştırma müdür, yönetici ve üst düzey yönetici gibi farklı pozisyonlarda çalışanların “İş yerinde stres faktörleri nelerdir?” sorusu sorulduğunda ortak bir cevap verdiklerini belirtiyor. Belirsiz iş yükü cevabı öncelikli neden olarak kabul ediliyor.

Eğitim Düzeyi

Araştırma eğitim düzeyi farklı olan adayların cevabında pek bir değişme olmadığını gösteriyor. Lise mezunu olan çalışanlardan yüzde yetmiş beşi, üniversite mezunu çalışanlardan yüzde elli üçü, yüksek lisans mezunu olan çalışanlardan ise yüzde elli beşi aynı cevabı veriyor.

Çalışanlar iş yerinde stres faktörleri arasında yer alan ilk neden olarak belirsiz iş yükünü gösteriyor.

İşyerinde Stresle Başa Çıkmanın 3 Yolu

Kaynak: Bilimsel Araştırma: Stres Faktörleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.