Doğayı Sevenlere: Karavan Kampını Keşfedin

0
2679
"Karavan Kampı"

Kuş cıvıltıları içinde uyanmayı, güneşin doğuşuna net bir şekilde şahit olmayı, doğayla iç içe olmayı sevenler için en güzel aktivitelerden birisi kamp yapmaktır. Birçok tutkunu bulunan bu aktiviteyi gerçekleştirmek için ilk aşama güzel manzaralı bir kamp yeri bulmak. Bu işe yeni başlayanlar için biraz zor görülse de çadırınızı kurucağınız bir yer bulmak çok kolay.

Artık sosyal medya dahil birçok internet sitesi kamp tutkunlarının sorularına cevap olmuş durumda. Bu tarz siteler kampçılara rehberlik ederken,onların beklentilerini karşılamak için de tavsiyeler sunuyor.

Son zamanlarda tercih edilen bir kamp çeşidi de karavan kampı.

Nereden çıktı diye merak edecek olursanız, İngiltere’de başladığını söyleyebilirim.Son zamanlarda ise tüm dünyada yaygın bir hale geldi.

Ayrıca 1901 yılında ilk olarak, kamp anlayışını yaymak için İngiltere’de ‘The Camping and Caravanning Club’ kuruldu. ‘Arkadaş canlısı kulüp’ sloganıyla yola çıkan kulüp hala karavan kampı hakkında insanları bilinçlendirmeye devam ediyor.

Türkiye’de ise ‘Türkiye Kamp ve Karavan Derneği’ kamp yaşamını sevenlere katkıda bulunmak için kamping ve rally gibi aktiviteler düzenliyor.

Peki karavan kampının diğerlerinden farkı nedir?

Bu kamp çeşidi diğerlerine göre biraz daha konforlu. Çünkü bir sırt çantasıyla tüm kamp malzemelerini taşımak yerine, karavan ile rahat bir yolculuk yapılabiliyor.

Karavanın aynı zamanda bir oda olmasına rağmen, kampçılar karavanlarının yanına çadırlarını kurmayı tercih ediyorlar. Böylelikle karavan ve kamp hayatını birleştirmiş ve daha konforlu bir kamp geçirmiş oluyorlar.

Karavan kampının uğraştırıcı tek kısmı, konaklama için izin kısmı. Çünkü neredeyse tüm ülkelerde, karavanla kamp alanında konaklamak için izin alınması ve bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor.

Her mekan böyle bir aktiviteye uygun olmuyor.

Tabi karavan kampı deneyimini sık sık yaşayan ve bunu yaşam tarzı haline getirmiş insanlar bu konularda daha bilinçli oluyor.

Ülkemizde ise karavan kampı için kurulan alanlar var.

Türkiye Kamp Karavan Derneği temsilcileri Çamiçi Yaylası’nı uluslararası standartlarda bir kamp – karavan alanı haline getirdiler. Son zamanlarda da daha çok kamp alanı için çalışmalara devam ediyorlar.

Herkesin bu güzel aktiviteyi deneyimleyerek doğanın güzelliğiyle buluşması umuduyla.?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.