Ezel Akay ve Haluk Bilginer Yeniden Bir Arada: 9 Kere Leyla

0
962
Ezel Akay ve Haluk Bilginer Yeniden Bir Arada 9 Kere Leyla

Türk Sineması’nın en değerli yönetmenlerinden bir tanesi olarak kabul edilen Ezel Akay, uzun bir aradan sonra 9 Kere Leyla adlı filmiyle yeniden beyazperdede karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Başarılı rejisör yeni filminde Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Elçin Sangu gibi usta oyuncuları bir araya getiriyor.

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?’, ‘7 Kocalı Hürmüz’ ve ‘Neredesin Firuze?’ gibi kült haline gelmiş sinema filmleri ile tanıdığımız usta yönetmen Ezel Akay, 2014 yılında yapmış olduğu ‘Küçük Kara Balıklar’ isimli belgeselinden sonra ilk defa yönetmen koltuğunda karşımıza çıkacak.

9 Kere Leyla adlı filmi ile pek çok yetenekli oyuncuyu bir araya getirdiğini duyuran Akay, yine unutulmaz karakterleri, hikayesi ve etkileyici görselleri ile karşımıza çıkacak.

9 Kere Leyla Ne Anlatıyor, Konusu Ne?

Zengin bir iş insanı olan Adem (Haluk Bilginer), genç ve güzel sevgilisi Nergis (Elçin Sangu) ile olan beraberliğini devam ettirmek adına çetrefilli birtakım maceralara girişiyor. Aşırı domestik bir karaktere sahip olan karısı Leyla (Demet Akbağ), kişisel hırslarından ötürü Adem ile boşanmak istemiyor. Böylelikle Adem, zor olan yolu tercih ederek karısını öldürmeyi planlıyor. Fakat dokuz kez Leyla’yı öldürmeyi denese de bir türlü başarılı olamıyor.

Elçin Sangu, 9 Kere Leyla

Komedi duygusu ve eğlenceli sekansları bol geçecek olan film, alt metninde yansıyan ağır ve dramatik hikayenin aksine oldukça keyifli bir üsluba bürünüyor. Böylelikle film bir cinayet hikayesi olmaktan çıkıp “Kadınların yeni bir dünya kurması” halinde şekilleniyor.

Haluk Bilginer ve Demet Akbağ Filmin Başrollerini Paylaşıyor!

2004 yılında ‘Neredesin Firuze?’ filminde ilk defa yan yana gelen ikili, aradan geçen senelerin ardından 2013 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın olağanüstü yapıtı Kış Uykusu filminde yeniden buluşmuştu. Bu filmde abla – kardeş ikilisini canlandıran oyuncular, 9 Kere Leyla’da karşımıza birbirinden nefret eden bir karı – koca olarak çıkacaklar.

Demet Akbağ ve Haluk Bilginer, Kış Uykusu (Cannes Film Festivali)

Ayriyeten Haluk Bilginer ve Demet Akbağ’a bu yapımda Elçin Sangu, Fırat Tanış, Alican Yücesoy, Hakan Eke, Emre Kıvılcım, İhsan Ceylan gibi isimler eşlik edecek.

Ezel Akay 2020 Yılında 3 Yeni Film ile İzleyicileriyle Buluşmaya Hazırlanıyor!

Absürt komedi ögeleri ile işlenmiş 9 Kere Leyla filmi, CGV Mars’ın üstleneceği dağıtım eşliğinde 27 Mart tarihinde vizyonlarda yerini alacak.

Haluk Bilginer, 9 Kere Leyla

Öte yandan 9 Kere Leyla, Ezel Akay’ın 2020 yılında vizyona süreceği tek yapım olarak kısıtlı kalmayacak. 2009 yılından bu yana uzun metrajlı kurmaca filmlere ara veren Akay, bu yıl 3 yeni film ile izleyicilerine merhaba diyecek.

Şu anda hazırlıkları devam etmekte olan ‘Osman Sekiz’ ve ‘Zeki Müren Öpücüğü’ yine bu yıl içerisinde çekimi yapılacak filmleri arasında yer alıyor. Osman Sekiz filminin şimdilik oyuncu kadrosu netleşmiş olmasa da önümüzdeki bahar aylarında çekimlere başlanacağı biliniyor.

Haluk Bilginer, Zeki Müren’i Canlandıracak!

Zeki Müren Öpücüğü ise son yılların adından en çok söz ettirecek yapımlarından bir tanesi olacak. ‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?’ filminin yaratıcı ekibi Haluk Bilginer, Levent Kazak ve Ezel Akay üçlüsü bu film ile birlikte yeniden bir araya gelecek.

Ezel Akay, Levent Kazak, Haluk Bilginer – 9 Kere Leyla

Biyografi ve belgesel türlerinden epey uzakta bir yapım olacak Zeki Müren Öpücüğü, kendine has kurmaca dili ile sanat güneşimizin hayatını konu edecek. Bu sayede Haluk Bilginer’in en büyük hayallerinden birisi olan Zeki Müren’i canlandırmak, nihayet gerçek olacak. Uzun soluklu bir çekim takvimi olacak Zeki Müren Öpücüğü filminin çekimlerine ise 2020 yılının son çeyreğinde başlanacağı tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.