Nasıl Birikim Yapılır? Sihir Gibi Çalışan Yöntemler

0
1141
Nasıl Birikim Yapılır Sihir Gibi Çalışan Yöntemler

Nasıl Birikim Yapılır? Adım Adım Sihir Gibi Çalışan Dave Ramsey Yöntemleri.

Çoğumuz kazandığımız para ile nasıl daha fazla birikim yapılır merak ediyoruz. Banka hesabımızı güçlendirmek ve finansal olarak güvenli bir geleceğe sahip olmak istiyoruz. Bunu yapmak için birçok metot var. Peki en iyi yollarından biri, en iyi yöntem nedir? Daha fazla birikim yapabilmek için en kolay uygulanabilecek yollar konusunda Dave Ramsey’in yatırım ve birikim yapmak için izlenmesi gereken emekleme adımları takip edilebilir. 4 yöntem ve bir bonus için okumaya devam edin.

İÇİNDEKİLER:

Unutmayın, emekleme adımları olmaları, bunların önemli olmadığı anlamına gelmez.

Aslında her bir yöntem ve her adım çok önemli. Hatta size bir milyon veya daha fazla kazandırabilirler.

Borcunuz üzerine daha fazla borçlanmak istemiyorsanız, bir ev, araba veya başka bir şey için para biriktirmek veya emeklilik için para biriktirmek ve yatırım yapmak istiyorsanız, Dave Ramsey’in bu küçük bebek adımları ihtiyacınız olan şeydir.

Bu yazı sayesinde şunları öğrenebileceksiniz:

  • Nasıl tasarruf edilir?
  • Acil durumlar için kolayca nasıl para biriktirilir?
  • Bir kuruş harcamadan online, çevrimiçi, para kazanma yolları. İnternetten yöntemler.
  • Nasıl hem eğlenip hem para kazanılır? Birikim ve yatırım yapmak için metotlar.
  • Banka hesabı nasıl büyür?

Dave Ramsey tarafından tavsiye edilen Finansal Sağlık İçin emekleme Adımları

Tamamen finansal bir değişiklik ve daha fazla birikim isteyenler için, şimdi bunu yapmanın en iyi zamanı. Üstelik sonuçları görmek için olağanüstü şeyler yapmanız gerekmez.

Nasıl birikim yapılır? İnanın ya da inanmayın:

Uzun zaman önce olmasını dilediğiniz finansal ortamı yaratmak sadece birkaç unsur gerektirir. Cesaret, irade ve sabır gerektirir. İşte Dave Ramsey’in hemen uygulayabileceğiniz, para biriktirmek ve yatırım yapmak için yöntemleri.

Dave ramsey’in Sihir Gibi Çalışan Birikim ve Yatırım Yöntemleri

Adım 1: Başlangıç, ​​Acil Durum Fonu 1.000 Dolar

Para biriktirmek biraz zaman alır, ancak bir yerden başlamanız gerektiğini unutmamak önemlidir.

Dave Ramsey, 1000 $ ‘lık (Türkiye şartlarında 1000 TL olarak düşünün) bir acil durum fonu oluşturmak için para biriktirmek gerektiğini söylüyor. Yatırım ve birikim süreci kapsamında birikim yaparak bu şekilde bir fon ile başlamayı ve ilk yatırımı kendine yapmanızı öneriyor.

Tamam, tabii ki, 1.000 Tl tam olarak birkaç kuruş sayılmaz ve çok bir miktar gibi de gelmeyebilir. Bu miktarda parayı değerlendirmek ve daha büyük bir birikime dönüştürmek zaman alacaktır, ancak bu şekilde nakit tasarrufu yapmak mümkündür.

Dave Ramsey’in emekleme Adımları önerilerinde vurgulanan bu ilk acil durum fonu, hızlı bir şekilde biraz ekstra paraya ihtiyacınız olması durumunda size küçük bir tampon olacak ve destek sağlayacaktır.

İster beklenmeyen bir masrafınız olsun, ister aşırı maliyetli bir faturayı ödemek için biraz daha paraya ihtiyacınız olsun, acil bir durumda bu fonlara erişiminizin olması size büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Nasıl birikim yapılır? Gerçek şu ki: Ekstra para kazanmak için her zaman yapacak bir yan iş veya başka bir uğraş bulabilirsiniz.

Beklenmeyen faturayı ödemek için kredi kartlarınızı kullanmak cazip gelse de, bunu yapmamalısınız çünkü bu, gelecekte daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Kredi kullanamayacağınız ve genellikle kartlar nedeniyle oluşan yüksek faiz oranlarını ödemeyeceğiniz için nakit ödeme yapmanın daha iyi olduğunu her zaman aklınızda bulundurun.

İhtiyacınız olan nakit parayı, 1000 TL’lik acil durum fonunda bulunan paranızdan kullanarak, şu anda sizin için hazır olan ve faiz ücreti içermeyen bir kaynaktan para çekebilirsiniz.

1000 TL’lık acil durum fonunun toplanması için gereken birikim o kadar harcama arasında biraz zaman alabilir, endişelenmeyin çünkü bunu yapabilirsiniz.

Yol boyunca acil durum fonlarından herhangi birini kullanırsanız, kullanılmış parayı banka hesabına iade ettiğinizden emin olun, böylece tasarruf tutarı sürekli 1.000 TL’ye döner ve bu miktarda para her zaman acil durumlarınız için hazır olarak tutulur.

İşte çevrimiçi para kazanmanın bazı kolay yolları:

Online, çevrimiçi, para kazanma yolları. İşte internetten bazı yöntemler. Ücretli anketlere katılın. Evden çıkmadan geçireceğiniz zaman boyunca anketler ve içindeki sorular ile ilgili görüşleriniz için ödeme alın. En iyi anket sitelerinden bazıları Survey Junkie ve Survey Club’tır – burada bir kişi ayda 4.000 $ ‘dan fazla gelir elde eder. Üstelik katılmak ÜCRETSİZDİR açıklamalarını yapsa Dave’in sözlerine inanıp hemen atlamak yerine iyice araştırın ve öyle hareket edin.

Neredeyse her şeyi yaptığınız için para kazanın. Egzersiz yapmak? TV izleme? Radyo dinlemek? Kıyafet katlama? Eşyalarınızı kullanarak yaptığınız şeyi yaparak para kazanmanın birçok yolu vardır. Üstelik katılmak ÜCRETSİZDİR.

Gayrimenkule yatırım yapın. Gayrimenkul yatırımına başlamak için çok paraya ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacın olan 500 $. Bunu, geçmişte% 8,7 ile% 14 arasında getiri sağlayan şirket olan Fundrise ile yapabilirsiniz.

Çevrimiçi bir iş alın. Size birikim ve tasarruf konusunda birçok yarar sağlayacak çevrimiçi işler veya evde işler bulunur. Serbest çalışma, öğretim (bildiklerini öğretmek, müşteri hizmetleri ve diğer işleri içerir.

Nasıl Birikim Yapılır Sihir Gibi Çalışan Yöntemler adımlar

Adım 2: Mortgage Hariç Tüm Borçları Ödemek için Kartopu Borç Yöntemini Kullanın

Borç ödemelerini halletmenin ve bunu zamanında yapmanın birçok yolu vardır. Dave Ramsey’in Bebek Adımları birikim ve yatırım yapma programı tarafından teşvik edilen borçları ödemenin bir yolu da, kartopu borç yöntemidir.

Kartopu borç yöntemiyle, tüm borçlarınızı miktar olarak en küçüğünden en büyüğüne sıralayarak başlarsınız.

Faturalarınızı ödeme zamanı geldiğinde, en küçüğü dışındaki tüm borçlar için minimum ödemeyi yaparak başlayacaksınız.

En küçük borç, tamamı ödenene kadar belirli bir borca ​​yönelik sahip olabileceğiniz ekstra parayı ödeyeceğiniz borçtur.

Ardından, bir sonraki adım, minimum tutarı yani en az miktarı ve yakın zamanda ödenen en küçük borç için ödediğiniz minimum ödemeyi yaparak bir sonraki ödeme için en küçük borcu ele almaktır.

Aynı zamanda, erişiminiz olabilecek fazladan gelir yolları bulmalı ve bunları bir sonraki en büyük borcu ödemek için kullanmalısınız.

Tüm borçlarınız ödenene kadar bu işleme devam edeceksiniz. Nasıl birikim yapılır?

Şu anda borçlu olduğunuz tüm tutar için asgari tutarı ödeyerek ve ardından ödenmiş harcamalarınızdan, bu borçlar için fazladan ödeme ekleyerek, yakın gelecekte borçsuz yaşamanın elinizin altında olduğunu görebilirsiniz.

İşin püf noktası, ödeme yapmak için bu kartopu borç yöntemini kullanmaya devam etmektir. Mevcut tüm borçlarınızı kolaylıkla olsun veya olmasın tamamen ödeyene kadar bu yolu izlemeye devam edin.

Borcunuzdan kurtulmanıza yardımcı olacak bazı seçenekler şöyle devam eder.

Faiz ve cezalardan tasarruf etmenizi sağlamak için borcunuzu ödeyecek bir fon oluşturmak yanında hesabınıza aylık olarak kararlaştırılan bir tutarı ödemek ve banka kredilerinizi birleştirerek bankadan çok daha düşük bir faiz oranı alabilirsiniz. Faizden ve sinir bozucu kredi ile kredi kartları borçlarından tamamen kurtulamasanız bile daha az ödeme fırsatı bulabilirsiniz. 

Birikim yapmak için yollar Dave ramsey’in emekleme adımları

Nasıl Birikim Yapılır Asamalar Yöntemler

Adım 3: 3-6 Ay boyunca Gider miktarınızı karşılayam Tamamen Finanse Ettiğiniz Acil Durum Fonu Oluşturun

İlk 1.000 $ ‘lık acil durum fonunu oluşturduktan sonra, bu elinizdeki nakit planlamayı bir adım daha ileri götürmek ve 3-6 aylık giderlerinizi karşılayacak bir acil durum fonu oluşturmak isteyebilirsiniz.

Bu, Dave Ramsey’in birikim yöntemleri programında üstesinden gelinmesi gereken bir sonraki adımdır ve ipotek borcunuz hariç tüm borcunuzu ödediğinizde tamamlamanız gereken adımdır.

İpotek borcunuzla daha sonra ilgilenileceğini unutmayın.

Bu daha büyük yedek fon, büyük bir acil durum gider fonuna ihtiyacınız olması durumunda yedek olarak bulundurmanız gereken 3-6 aylık harcamaları içerecektir.

Bu büyüklükte para toplamak biraz korkutucu görünebilir, ancak unutmayın, kartopu borç yöntemini kullanarak borcunuzun çoğunu zaten ödeyerek ortadan kaldırdınız.

Aylık ödemeleriniz ile ilgili olarak sadece temel ihtiyaçlar, bunların faturaları ve ev ipoteğiniz olacağı için bu sonraki adımı gerçekleştirmek kolay olacaktır.

Her ay veya maaş gelirinizi aldığınız her zaman, acil durum fonunuzu oluşturmak yani tamamen finanse edebilmeniz için bir kenara para koymalı ve bir tasarruf hesabınız olmalı.

Bunu yaparak, ihtiyacınız olması durumunda yüksek bir tasarruf hesabına kolay ve sürekli erişime sahip olacaksınız.

Olası işten çıkarmaların ne zaman meydana gelebileceğini veya tıbbi acil durumların gelecekte bir sorun haline gelip gelemeyeceğini asla bilemezsiniz.

Bu tasarruf hesabını hazır bulundurarak ve elinizin altında bulundurarak, acil bir durumda ihtiyacınız olması durumunda nakit paraya erişiminiz olacağından emin olabilirsiniz.

3-6 aylık harcama giderlerinizin miktarı ne kadar ise o kadar birikim yapma hedefinizi hızlandırmak için aşağıdakileri yapabilirsiniz:

Paranızı yüksek faizli hesaba kaydedin. Paranızı% 0,02 ödeyen bir bankaya yatırdığınızda para kazanamayacaksınız. Bu bir gerçek. % 2.40’a varan faiz oranı sunan banka gibi olursa, bu ulusal ortalamanın 24 katı olur. 

Paranı bir yerde biriktirmelisin, değil mi? O halde tavsiyeler diyor ki: Hızlı büyüyeceği bir yere koysan iyi olur.

İhtiyacınız olmayan masrafları azaltın. Harcamalarınızı daha fazla azaltamadığınızda, bazı finans uygulamalar ve app store ile google android uygulamaları faydalı olabilir. Bu harcamalarınızı inanılmaz şekillerde azaltabilecek akıllı uygulamalar bulabilirsiniz. 

Yalnızca geçen dönemlerde, müşterileri 1 MİLYON $ ‘dan fazla ekstra harcama yapmaktan kurtaran, ekonomi ve tasarruf uygulamaları var. Bu daha fazla harcamalardan kurtulan insanların çoğu masraflarını azaltmak için her şeyi deneyen insanlardı.

Adım 4: Hane halkı yani ailenin toplam Gelirinin% 15’ini Alın ve Emekliliğe Yatırım Yapın

Dave Ramsey’in emekleme Adımları programının 4. Adımı, emeklilikle ilgili geleceği düşünmek etrafında şekilleniyor.

Artık borçlarınız ödendiğine ve acil bir durumda size yardımcı olacak tasarruf hesabı hazır yani paranız olduğuna göre, bir sonraki adıma geçebilir ve bir emeklilik rezerv fonu oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Zamanınızın sadece birkaç yılını değil, uzun geleceği düşünmek mali açıdan akıllıca olur.

Emeklilik için yavaşça ve sürekli olarak biriktirerek, gelecek için oldukça iyi miktarda nakit biriktirmiş olursunuz.

Şimdi veya emeklilik için para biriktirmenin en iyi yolu, sizi kötü bir mevcut finansal duruma sokmayacak, hane halkı gelirinizin% 15’ini her maaş gelirleri ile BES yani bireysel emeklilik sistemi için yatırmanız olacaktır. Amerika’da  401 (k) veya IRA’larınıza koymak olacaktır.

Yasal sınırlara uyduğunuzdan ve yasalara göre izin verilen miktara para ayırdığınıza  bulunduğunuzdan emin olun.

Geleceği düşünerek, yakın geleceğe olduğu kadar uzun ileri geleceğe de özen gösterdiğinizi bilerek kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

Dave ramsey’in para biriktirme ve yatım yapmak için emekleme yöntemleri

Nasıl Birikim Yapılır Sihir Gibi Çalışan Yöntemler 2021

5. Adım: Çocuklarımızın Eğitim Fonu için tasarruf edin

Kid’s College Fonu için tasarruf edin. Türkçe anlamı, çocuğunuz için eğitim masraflarına ayıracak özel bir fon oluşturmak için para biriktirmeye başlayın.

Çocuğunuz varsa, Dave Ramsey’in emekleme Adımları metotlarında bir sonraki adım, çocuğunuzun üniversite fonunda para biriktirmektir.

Çocuğunuz ister bir üniversiteye gidiyor olsun, ister başka bir okula gitmeye ya da eğitim almaya karar versin, yıllar boyunca eğitim masraflarının ödenmesini sağlamak için hazır paraya ihtiyacınız olacak. Ücretlerin karşılanması için yedek bir eğitim fonu oluşturmak en akıllıca olandır.

Parayı şimdi bir kenara koymak, çocuklarınız yüksek öğrenim yolunda ilerledikçe son derece yardımcı olacaktır. Üniversite yıllarına yaklaştıkça çocuğunuzun harcamaları artacak ve bu fon sayesinde masraflar için hazır paranız bulunacaktır.

Şu anda ödenmiş geçmiş borçlar için kullanılan ekstra ayırdığınız fonları alın ve çocuklarınızın eğitim öğrenimi için yaptığınız birikimleri artırın.

Bir devlet üniversitesi veya özel bir üniversiteye gitmek isteseler bile, yüksek öğrenim pahalıdır ve harcamalardan tasarruf etmek, gelecekte ücretler gibi parasal konularda strese girmenize gerek kalmayacağı anlamına gelir.

Eğitim için birikime ek olarak, yüksek öğrenim maliyetlerine ve diğer masraflara yardımcı olacağından, çocuklarınız için burs alma seçenekleri de düşünmelisiniz.

6. Adım: Mortgage Kredinizi Erken Ödeyin

Ödeme, birikim ve yatırım oyununun bu noktasında, borcunuzu ortadan kaldırdınız, bir acil durum fonu oluşturdunuz, emekliliğe yatırım yaptınız ve çocuklarınızın gelecekteki eğitimiyle ilgilendiniz.

Dave Ramsey’in birikim, yatırım, tasarruf emekleme aşamaları doğrultusunda şimdi ev kredinizi ödemeye odaklanma zamanı.

Bu büyük bir masraf, bu yüzden üstesinden gelinmesi gereken son borç mortgage yani ev kredisi borcunuz.

Harcama ve borç yönetimi konusunda bu noktada, bankaya ne kadar ödemeniz gerektiğiniz ve aylık harcamalarınız için ne yapmanız gerektiğini tam olarak bilmelisiniz.

Şimdi, diğer tüm borçlarınız için ödemediğiniz fazladan paranın tamamını alıp ipoteğinizi ödemek için kullanmanın tam zamanı.

Mortgage yani ev krediniz az veya çok olabilir, ancak genel hedef aynı… ev kredinizi ödemek ve borcunuzu kapatmak!

Gelirinizi, özellikle de nasıl para kazandığınızı düşünün ve bu bazen sinir bozucu olabilir çünkü size pahalıya patlayabilecek bir ödeme söz konusu olduğunda nelerin mümkün olduğu ve olmadığına dikkat etmelisiniz.

Her ay ev kredinizi öderken, aylık harcamalarınız ve ekstra maliyetlerinizle neye ihtiyacınız olduğunu aklınızda bulundurun ve ev kredinizi olabildiğince çabuk ödeyin.

Bunu yaptıktan sonra, bu büyük aylık ödemenin artık size ve ailenize yük olmadığını bildiğiniz için içiniz çok rahat olacak.

Nasıl Birikim Yapılır neler yapılmalı

7. Adım: Servetinizi Oluşturun ve Başkalarına Yardım Edin

Tebrikler! Dave Ramsey’in emekleme aşamaları programının son adımında, borçsuzsunuz!

Öyleyse, tüm paranızla ne yapmalısınız?

Öncelikle, isterseniz servetinizi oluşturmaya ve zengin olmaya devam etmelisiniz.

Aylık harcamalarınızı ödedikten sonra ekstra gelirinizi biriktirmeye devam edin.

Çok fazla birikimi olanlar için, hayırseverliğin sizi aramasına gerek olmadığını anlayabilirsiniz.

Tasarruf etmeye devam etmek iyi bir fikirdir, ancak bunu yapmak için fazladan paranız olması durumunda her zaman başkalarına yardım eli uzatabilirsiniz.

Yerel yardım kuruluşlarından yurtdışındaki hayır kurumlarına kadar, bir pozisyonda olmanız gibi – ve bunu yapma arzunuz olması durumunda – hayırseverliği sürdürmenin yolları vardır.

Dave Ramsey’in Bebek Adımları hakkındaki son düşünceler:

İster inanın ister inanmayın, pek çok insan bu birikim ve yatırım Adımlarını takip etti ve finansal bağımsızlık konusunda başarıya ulaştı.  Finansal bağımsızlık nasıl kazanılır ve sürdürülebilir sorusuna sizin de ilgi gösterdiğinizi biliyorum. Herkes finansal bağımsızlığa sahip olmak ve özgür kalmak ister kuşkusuz.

Gerçek şu ki:

Bu adımları takip etmek o kadar da zor değil. Elbette, bunlardan bazılarında tökezleyeceksiniz. Bazı engeller ve zorlanmalar deneyimleyeceksiniz. Ancak bu adımlarda başarılı olmanın bir kısmı da budur.

Bu adımlar bu kadar kolaysa, o zaman birçok insan bunları yapıyor ve şimdiye kadar birçoğu başarılı olmalı değil mi?

Gerçek incelemeler:

Bu adımları deneyen ve izleyenler, hayatlarında büyük, daha iyi finansal değişimler görebilirler. Ama yapmak her zor geldiğinde bırakılırsa veya kısa sürede bu tasarruf, birikim ve yatırım kuralları uygulanmaktan vazgeçilirse… Devamını hepimiz biliyoruz aslında. Başarısız olunur.

Dave Ramsey’nin emekleme adımlarından herhangi birini yaptınız mı? Yapmadıysanız, mali durumunuzu iyileştirmek için bu kuralları denemeye istekli misiniz?

Yatırım ve birikim konusunda sizin de düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz varsa yorum yaparak bizimle paylaşın!

Önceki Yazı: Finansal Danışmana İhtiyacım Var mı? Finans Danışmanı Tutmak.

Faydalanılan Kaynaklar: Learn to Budget Like Dave Ramsey

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.