Mazbata Kelime Anlamı Nedir? Nasıl Yazılır? TDK

0
1233
Mazbata Kelimesinin Anlamı, Nedir, Nasıl Yazılır Sorusunun Cevabı ve TDK, Türkçe, Karşılığı

Günlük hayatımızda birçok kelime duyuyoruz. Duyduğumuz kelimelerden bazılarını sık sık bazılarını daha az duyuyoruz. Günlük hayatımızda duyduğumuz bazı kelimeler ise ilk oluyor. Daha önce duymadığımız ve ilk defa karşımıza çıkan bazı kelimeler oluyor. Günlük hayatımızda daha önce birkaç kez karşılaştığımız, hiç karşılaşmadığımız veya sık sık karşılaştığımız kelimeler tereddüde düşmemize neden olabiliyor. Bu tür kelimeler anlamı nedir ve doğru yazılışı nasıl gibi sorularla tereddüt etmemize neden olabiliyor. Nasıl yazılır ve anlamı nedir gibi sorularla aklımızı karıştıran daha önce hiç duymadığımız veya daha önce duyduğumuz kelimeler için tahminler yapsak da tereddüdümüz geçmeyebiliyor. Doğru yazılışı ve anlamı nedir gibi sorularla aklımızı karıştıran kelimeler grubu içerisinde mazbata kelimesi de bulunuyor. Mazbata TDK sözlüklerinde nasıl yazılır ve anlamı nedir gibi sorulardan dolayı merak edilerek sık sık aratılan bir kelime.

Mazbata şeklinde yaygın olarak kullanılan kelimeler grubunun içerisinde yer alıyor.

Nasıl yazılır ve anlamı nedir gibi sorularla tereddüde düşmemize neden olan mazbata kelimesi tek bir tanımlaya sahip. Aklı sık sık karıştırabilen kelimeler arasında yer alan mazbata kelimesi Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te bir anlam ile tanımlanmış. Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlük’te mazbata kelimesi için verilen tanımlamanın cümlede kullanılışına hiçbir örnek verilmemiş.

Mazbata şeklinde doğru şekilde yazılan kelime TDK karşılığı merak edilen kelimeler içerisinde yer alıyor.

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük mazbata kelimesinin kökeninin Arapça olduğunu belirtmiş. Arapça kökeni mażbaṭa kelimesinin aynı şekilde geçmesiyle dilimize girmiş. Arapça kökenli mazbata kelimesi için Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük’te verilen ilk ve tek tanımlama “Tutanak .” şeklinde.

Mazbata Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük mazbata kelimesinin cümle içinde kullanılışına hiçbir örnek vermemiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.