İki Farklı Coronavirüs Suşu. Yeni Koronavirüs Araştırması

0
644

İki Farklı Coronavirüs Suşu. Yeni Koronavirüs Araştırması sayesnde coronavirüs hakkında daha fazla bilgi edinildi. Yeni araştırma Pekin Üniversitesi ‘nde yapılarak yayınlandı. Pekin üniversitesinde yapılan koronavirüs hakkındaki yeni çalışmalar iki suş olduğunu gösterdi. Yeni araştırmada coranavirüs için iki suş tespit edildi.

İÇİNDEKİLER:

Yeni araştırma sonucunda iki suştan birinin diğerinden daha agresif olduğu görüldü. Pekin üniversitesi tarafından koronavirüs hakkında yapılan bu son araştırmalar hakkında Avrupalı bilim insanları ise şüphe duyuyor. Avrupalı bilim insanları, coronavirüs hakkındaki Pekin üniversitesinin yayınladığı araştırmanın sonuçlarında çok şüphe olduğunu düşünerek Çinli araştırmacılardan ifadelerini geri çekme isteğinde bulundu. Pekin Üniversitesi’nin son Coronavirüs araştırması Jian Lu tarafından yönetildi. Koronavirüs araştırması National Science Review dergisinde yayınlandı.

S ve L Tipi. Koronavirüs Araştırması

Pekin üniersitesi bilim insanları tarafından yapılan son koronavirüs araştırmasında 103 genetik numune incelendi. Biyoinformatik araştırmacısı Jian Lu tarafından yönetilen coronavirüs araştırması sonuçlarında 103 numunede L ve S şeklinde gösterilen iki suş olduğu belirtildi. Genetik örneklerden %70 ‘i L suşuyla %30’u ise S suşu ile eşleştiği açıklandı. Korona virüs hakkındaki bu yeni araştırma sonucunda Çinli bilim insanları L suşunu S suşuna kıyasla çok agresif olarak açıkladı. Bu yüzden L tipi suş en agresif suş olarak kataloglandı. Jian Lu ‘nun yönettiği Pekin üniversitesinin coronavirüs araştırması sonucunda S tip suş senelerdir insanlarda var olan eski bir suştur açıklaması yapıldı. Son koronavirüs araştırmasında bu yüzden S tipi suşun dikkate değer olmadığı açıklandı.

Çin ’de Yeni Coronavirüs Araştırması

Koronavirüs S ve L Tip Suş

Çin ’de Yeni Coronavirüs Araştırması, Pekin Üniversitesi ile Shanghai Pasteur Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirildi. Araştırma sonucunda araştırmacılar S tipi coronavirüs için orijinal virüs ifadesini vurguladı. L tipi koronavirüs için ise doğal seleksiyon, farklı kombinasyonlar ve mutasyon nedeniyle ortaya çıktığı ifadesi vurgulandı. Koronavirüs araştırmalarından sonra bazı sonuçları paylaşan Jian Lu tarafından yönetilen coronavirüs araştırma ekibi iki tip olduğunu paylaştı. Araştırma ekibine göre S ve L tipi koronavirüs olmak üzere iki tip coronavirüs olduğu belirtildi. Mutasyona uğrayan L tipi koronavirüsün Çin ‘de ortaya çıkan salgının ilk zamanlarında ortaya çıkan coronavirüs tipi olduğu belirtildi.

Jian Lu ‘nun yönettiği araştırma ekibi L tipi koronavirüs görülme sıklığı azaldı şeklinde açıklamalar yaptı. Araştırmada incelenen 103 örnek içerisinde bulunan 27 örnek Çin-Wuhan ‘dan alındı. Coronavirüs virüsüne yakalanan vakalardan alınan numunelerden %4 S tipi ve %96 L tipi koronavirüstü. Vakalar için verilen yüzdeler coronavirüs pozitif sonuç ile sonuçlandı.

İncelenen Koronavirüs Araştırması Numuneleri

Koronavirüs araştırmasında incelenen 103 numune içinde bulunan 73 numune is Çin dışındaki diğer ülkelerde meydana gelen coronavirüs vakalarından alındı. 73 numuneden % 38.4 S Tipi ve % 61.1 L Tipi koronavirüs ile eşleşme gösterdi.

Araştırmacılar, yeni koronavirüs araştırması sonucunda S tipinden daha agresif olan L tipi coranavirüs suşunun Çin dışındaki ülkelerde daha az ortaya çıktığını belirtti. Bunun nedeni olarak koronavirüsü önleme için alınan tedbirler nedeniyle olabileceği belirtildi. Ya da S tipi suş için daha az basınç uygulanmış olabileceği belirtildi.

Kaynak: scholar.google.com/citations?user=c2AX9BoAAAAJ&hl=en

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.