Corona Virüsü ile İlgili Paniğinizi Azaltacak 7 Madde

1
679
Coronavirüs'e Karşı Alınması Gereken Önlemler

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkarak hızla yayılan Corona Virüsü, güncel rakamlara göre 3,5 bin insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. COVID-19 salgınının ülkemizde görülmese de sınır komşularımıza dayandığı biliniyor. Dolayısıyla her geçen gün sosyal medya üzerinden hastalığın ülkemize geldiğine dair spekülasyonlar yayılıyor. İşte Coronavirus paniğinizi azaltmanıza yardımcı olacak 5 küçük tavsiye…

1. Güvenilir haber kaynaklarını tercih ediniz.

Corona Virüsü

İnternette her önünüze gelen içeriği ciddiye almayarak yola başlamanızı tavsiye ederiz. Aksi taktirde yalnızca Corona Virüsü konusunda değil, daha pek çok konuda kaygı ve sinirleriniz artacaktır. Elinizden geldiğince güvenilir kaynakları arayıp bulunuz.

2. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamaları dikkate alınız.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sık sık Coronavirus konusu ile alakalı yeni bilgiler vermeye ve alınan önlemleri paylaşmaya devam ediyor. Corona Virüsü şüpheleri ve salgının Türkiye’ye geldiği yönünde iddiaları üçüncül kişilerden öğrenmek yerine Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaları bekleyiniz.

3. Sosyal medyada yayılan bilgileri önemsemeyiniz.

Corona Virüsü ile alakalı Facebook, Twitter ya da Ekşi Sözlük gibi sosyal medya ağları üzerinde “Corona Virüsü İstanbul’da”, “Corona Virüsü Türkiye’de” gibi açılan başlıklara itibar etmemeye çalışınız. Bu başlıklarda resmi elden verilmiş bir kaynak gösterilmiyor ve yalnızca basit iddialar içeriyor ise önemsememeye özen gösteriniz.

4. Kişisel hijyeninize önem gösteriniz.

Sadece Corona Virüsü için değil, diğer enfeksiyonlara karşı sıkı bir önlem almak adına da kişisel temizliğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun için sık sık elinizi yıkayınız. Ellerinizi sabun ile ovalayarak temizlemek, virüsleri etkin bir şekilde öldürmektedir.

5. Sosyal mesafenizi korumaya dikkat ediniz.

Hem Coronavirüs için hem de kış mevsiminde oluşması muhtemel diğer salgın hastalıklara karşı özellikle de bu soğuk aylarda sosyal mesafenize dikkat etmeniz gerekmekte. Öksüren yahut hapşıran bir arkadaşınız ile aranızda 1 metre mesafe bulunması sizin için iyi olacaktır.

6. Ellerinizi yüzünüze değdirmekten kaçınınız.

Gün içerisinde sosyal hayatta pek çok yere dokunduğumuz düşünülürse; salgın enfeksiyonuna karşı ellerinizi ağzınıza, burnunuza ya da gözünüze sürmeniz oldukça tehlikelidir. Her türlü hastalıktan korunmak adına bunu bir alışkanlık haline getirerek ellerinizi yüzünüze değdirmemeye dikkat ediniz.

7. Sağlık uzmanlarına danışınız.

İnternetten “Corona Virüsünün belirtileri nelerdir” gibi içeriklere bakmak yerine içinizde yer alan endişeleri sonlandırmak adına hemen gidip bir sağlık uzmanına danışınız. Bu sayede kuruntularınızı bir an önce ortadan kaldırıp doğru bilgiyi ve teşhisi teyit edebilirsiniz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.