Caroline Koç Yeni Şirketini Kurdu | Melendiz Gayrimenkul

0
1972
Caroline Koç Melendiz Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret A.Ş. unvanlı yeni şirketinin kuruluşunu tamamladı.

Geçtiğimiz aylarda Ticaret Sicil gazetesine Melendiz Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret A.Ş. unvanlı bir şirket kuruluşu yayınlandı. Melendiz Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret A.Ş.’nin kuruluş anından itibaren dikkat çekiyor olmasında şirketin Caroline Koç tarafından kurulmuş olması etkili. Melendiz Gayrimenkul, bir Caroline Koç şirketi.

Resmi biçimde tek ortaklı olarak kurulan Melendiz Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret A.Ş.’nin sahibi, tek ortağı, Caroline Koç. Melendiz Gayrimenkul tek ortaklı bir şirket olsa da yönetim kurulunda iki diğer kişi yer alıyor. Kerem Kaşıtoğlu. Özgür Burak Akkol, Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü.

Melendiz Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret A.Ş. bir Caroline Koç şirketi. Şirket Yönetim Kurulu’nda Kerem Kaşıtoğlu ve Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol yer alıyor.

Koç Ailesi Gayrimenkul Şirketleri

Koç Ailesi 2011 yılından bugüne kadar birçok gayrimenkul şirketi kurdu. Ailenin kurduğu şirketlerden bazılarının kuruluşu aile üyeleri tarafından ortak biçimde bazılarının kuruluşu ise aile üyelerince birbirlerinden bağımsız şekilde gerçekleştirildi.

Rahmi Koç, Koç Holding Şeref Başkanı, ilk şirketin kuruluşunu gerçekleştirdi. 2011 senesinde aile bünyesinde üç şirket aynı anda kuruldu. Nakkaş Gayrimenkul, Avas Gayrimenkul ve Temel Gayrimenkul.

Nakkaş Gayrimenkul, Avas Gayrimenkul ve Temel Gayrimenkul şirketlerinin kurulmasıyla Koç Ailesi’ne ait tüm gayrimenkuller bu üç şirket altında toplandı.

Nakkaş Gayrimenkul

Nakkaş Gayrimenkul hisselerinin; yüzde doksan dokuzu Mustafa Koç, yüzde biri ise Rahmi Koç sahipliğinde.

Avas Gayrimenkul

Avas Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Limited unvanıyla kurulmuş şirketin hisselerinde; yüzde doksan dokuzluk pay Rahmi Koç’a, yüzde birlik pay ise Mustafa Koç’a ait.

Temel Gayrimenkul

Tam unvanı Temel Ticaret ve Gayrimenkul Yatırım Limited olan şirkete tüm aile üyeleri ortak. Ortaklar isim isim; Rahmi Koç, Semahat Arsel (Rahmi Koç’un ablası), Suna Kıraç (Rahmi Koç’un kız kardeşi), Ömer Koç ve Ali Koç (Rahmi Koç’un oğulları), Caroline Nikole Koç (Rahmi Koç’un gelini) ve İpek Kıraç (Rahmi Koç’un torunu, Suna ve İnan Kıraç çiftinin kızı) şeklinde.

Temel Ticaret ve Gayrimenkul Yatırım Limited unvanlı şirketin sermayesi Ticaret Sicil gazetesinde beş milyon beş yüz bin Türk Lirası olarak belirtilmiş.

Koç Ailesi. Rahmi Koç, Semahat Arsel, Suna Kıraç, Ömer Koç, Ali Koç, Caroline Nikole Koç , İpek Kıraç

Enderun Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık A.Ş.

Koç Ailesi’nin üyesi Rahmi Koç’un oğlu Ömer Koç 2012 senesinde tek ortağı olduğu Enderun Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. unvanlı şirketi kurdu.

Keyla Danışmanlık Gayrimenkul

Ailenin bir diğer üyesi Ali Koç da abisi Ömer Koç’un ardından 2014 senesinde unvanı Keyla Danışmanlık Gayrimenkul olan şirketi kurdu. Şirketin unvanında yer alan “Keyla” Ali Koç tarafından oğlu Kerim ve kızı Leyla’nın isimlerinden esinlenmesi sonucu seçilmiş.

Mustafa ve Caroline Nicola Koç

Caroline Nicola Koç, eşi Mustafa Koç’un vefadının ardından Koç Holding ve grup şirketlerinde, yönetimde, temsil edilmeye başlanmıştı.

Melendiz Gayrimenkul

Koç Holding Şirketleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.