Fotoğrafları Dikkat Çeken Tasmin Meyer Erşahin Röportajı

0
2131
Fotoğrafları Dikkat Çeken Tasmin Meyer Erşahin Röportajı

Tasmin Meyer Erşahin, bir derginin moda departmanında staj yaparken yine staj yaptığı dergide fotoğrafçılığa adım attı. Uzun süre geçmeden yaratıcılığı ve özgün tarzıyla ortaya çıkardığı portreler dikkat çekti.

Tasmin Meyer Erşahin ‘in annesi Brezilyalı, babası ise Türk ve İsveç kökenli. Tasmin, İngiltere ‘nin York şehrinde büyüdü. Staj başvurusu yaptığı derginin kabul etmesi sonrasında başvuru yaptığı derginin moda departmanında staj yapmaya başladı. Staj yaptığı dergide fotoğrafçılığa adım attı. Tasmin, imzasını taşıyan başarılı fotoğrafları ile Vogue İtalya gibi basılı yayınlarda ve online mecralarda yer aldı.

Tasmin, LaGuardia ‘da liseyi bitirdi. Oyunculuk eğitimi almak amacıyla gittiği LaGuardia’da lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversiteye devam etmek istemedi. Üniversite yerine moda stajını tercih ederek Paper Magazine ‘e girdi.

Tasmin Meyer Erşahin.

Dergide stajına devam ederken Tasmin’in çektiği siyah beyaz fotoğraf karelerini derginin o zamanlardaki moda editörü gördü. Derginin moda editörünün dikkatini çeken fotoğraf karelerinden sonra editör Tasmin’den dergi için fotoğraf çekmesini istedi. Denemenin ardından Tasmin çok keyif aldığını fark etti ve çektiği fotoğrafların derginin bahar sayısında yer aldığını görünce motive oldu.

Tasmin Meyer Erşahin ile çeşitli konular üzerine gerçekleştirilen sohbet, röportaj, yazının devamında sizlerle.

“Henüz on sekiz yaşındayken bir dergiye çekim yapması için fırsat tanınmış şanslı biriyim ben! Kendi işlerime imza atma ve yaratıcılığımı özgürce sergileme fırsatını erken yakaladım.”

Fotoğrafları çektikten sonra Instagram hesabından paylaşıyor.

Gelelim stiline…

Abartılı görünümleri hiç sevmiyorum ama kolaya kaçılmış kombinasyonları da bir o kadar sıkıcı buluyorum. Kendimi bildim bileli annemin hep çok güzel giysileri vardı ve onları bir araya getirmekte ustaydı. Denim giyer Kapalı Çarşı ‘dan aldığı gösterişli kolyeleri takar; 70 ‘ler esintili renkli bir eteği düz beyaz tişörtle giyerdi. Kendi üniformasını yaratan her gün benzer parçalarla sokağa çıkan insanlara da hayranım. Fakat ben tıpkı annem gibi giysileri moduna göre günden güne değişen ve giyinirken eğlenen biriyim.

Üzerinde asla göremeyeceğimiz parça?

Ağartılmış efekti olan acid-washed denimler.

Tasmin Meyer Erşahin. Instagram hesabı üzerinden paylaştığı fotoğraf karelerinden biri.

Üzerinden hiç çıkarmadığın parça?

Sevgilimin aldığı içinde ismim yazan altın halka küpelerim ve lapis lazuli taşlı yüzüğüm.

Favori tasarımcın?

Bir favori tasarımcım olduğundan emin değilim ama vintage kumaşlardan üretilen sürdürülebilir tasarımlar yapan Bode markasını çok seviyorum.

Favori alışveriş durakların?

Bit pazarları! New York ‘ta ve gittiğim her ülkede yaptığım ilk şey şehrin en iyi sokak pazarlarını Google ‘lamak.

Antropolog Prof. Dr. Tayfun Atay Röportajı

Kaynak: O Kız: Tasmin Meyer Erşahin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.