Keith Richards’dan Paul Manafort’a: 2018’in En Büyük Gayrimenkul Hikayeleri

0
1250
Manafort Manhattan Trump Tower'da bulunan 1,500 metrekrelik dairesini cezası dolayısıyla kaybedecek. - GETTY ROYALTY FREE

Muhteşem Brady Bunch’tan pek de muhteşem olmayan Paul Manafort’a kadar 2018’in ünlülerle ilgili tüm gayrimenkul haberleri bu yazıda.

Gayrimenkul sektöründe Oscar ödülleri, spor ve müzikte yer alan Hall-of-Famer’lar, reality televizyon programlarının yıldızları ve tabii biraz da drama olmadan olmaz. Hükümetlerin çıkardığı sorunlar, açık ihale savaşları ve kaçırılmış en azından bir eşsiz fırsat da mutlaka vardır. İşte büyük isimler ve onların isimleriden bile büyük gayrmenkulleri.

Meryl Streep, Katy Perry


Bu Penthouse Meryl Streep’s Tribeca’nın Gayrimenkulü. STEVE HALPRIN/DOUGLAS ELLIMAN

Görkemli bir aktrist olan Meryl Streep’in Tribeca’da yer alan gayrimenkulü neredeyse 25 miyon dolardan listelendi. 4 yatak odası, 5 banyosu, komşularla çevrili üç tarafı, 10 metre genişliğindeki havadar terası, kapılarının içine açıldığı kişisel sanat koleksiyonunu sergilemek için bitkilerden oluşan bir oda. Katy Perry’nin başının rahibelerle ağrımasına neden olan Kaliforniya’da aldığı manastırın ortaya çıkardığı tartışmaların aksine Streep’in listelenmiş mülkü herhangi bir tartışmaya mahal bırakmadı.

Selena Gomez, Aretha Franklin, Madonna, DJ Khaled, Lil’ Wayne, Frank Sinatra, Keith Richards

Frank Sinatra’s Oturma Odası – HILTON & HYLAND

Perry satış için yeterli hakkı olmayan bir yetkiliden aldığı konuşulan manastır sonrasında rahibelerle yaşadığı tartışmalarla gayrimenkul piyasasında manşetler attıran müzisyenler arasına katılmış oldu. Selena Gomez Teksas’taki taş malikanesinin fiyatını 300,000 dolar düşürmek zorunda kalırken Aretha Franklin’in, Queen of Soul, Detroite’te yer alan bir gayrimenkulü 800,000 dolar gibi bir ücretle listelendi.

Mülkiyetinin Madonna’ya ait olduğu ve onun tarafından kullanılmış bir diğer gayrimenkul ise 35 milyon dolar değerle pazara sunuldu. DJ Khaled’in Miami’de ilk aldığı malikanelerden olan bir gayrimenkulü 8 milyon dolardan listelenirken DJ Khaled yine Miami’de 26 milyon dolarlık bir başka gayrimenkul aldı. Rapçi Lil’ Wayne de Miami’nin ev almak için uygun bir yer olduğu kararıyla Biscayne Bay adasında 17 milyon dolar değerindeki gayrimenkulü satın almıştı.

Frank Sinatra’nın Malibu’da yer alan gayrimenkulü ise 8 milyon dolardan listelendi.Frank ve eşi Barbara 1990’ların başında aldıkları bu gayrimenkulü tasarımları doğrultusunda zevklerince yeniden dizayn ettirmişlerdi. Rolling Stone’nun gitaristi Keith Richards’ın New York’da bulunan konutu pazarda kaldığı iki yıllık bir süre sonrasında listelendiği fiyatta yapılan 500,000 dolarlık bir kırılma sonrasında satmış oldu.

David Gebbia, Brady Bunch

The Brady Bunch’ın bu gayrimenkulü istediği fiyatın bir milyon dolar fazlasına satıldı. – ANTHONY BARCELO

Reality televizyon programlarından unutulmayan Real Housewives of Beverly Hills’den David Gebbia 20 yıl boyunca ruh eşi oldukları karısı Carlton ile aniden ruh eşi olmadıklarını kararlaştırmalarıyla gerçekleşen boşanmaları sonrasında Akdeniz stilindeki malikanesini 22 milyon dolarlık fiyatla listeletti. Daha da büyük bir televizyon hikayesiyle ilgili olan ise Brady Bunch’ın gayrimenkulü. Gayrimenkul, pazarda neredeyse 1.9 milyon dolarlık bir fiyatla satıldı. Başlarda gayrimenkul için itiraf etmekten kaçınılamayacak derecede bir tehdit söz konusuyken gerçekleştirilen açık teklif savaşı sonrasında ev geliştirme ağı HGTV tarafından satın alındı. HGTV’nin ilk planı evi tüm ihtişamıyla yeniden düzenlemek ve sonrasında bir reality şov için kullanmaktı.

Derek Jeter

Derek Jeter’ın bahçesinde hiç pembe flamingo yok – WRIGHT BROTHERS REAL ESTATE

Beyzbolda hall of famer Derek Jeter’ın New York’da yer alan kalesi 14.75 milyon dolardan listelendi. Jeter’ın annesi bu evde büyümüştü ve ev zamanla tam bir restorasyon projesine dönüştü. Kaleye tekneyle gelenleri karşılayan bir özgürlük anıtı replikası varken karadan gelenler ise ayrıntılı biçimde düşünülmüş ortaçağ temasına uygun kapılarla karşılanıyor.

Bernie Madoff

Bernie Madoff’un Eski Hamptons Sahil Evi – CHRIS FOSTER

Hamptons Sahil Evi Bernie Madoff’un sahtekarlıkla suçlanması ve ardından hüküm giymesi sonrasında federaller tarafından el konularak Vornado Realty Trust’ın kurucuları Daryl ve Steven Roth’a satılmıştı. Gayrimenkul daha sonra pazara 21 milyon dolarlık bir fiyatla yeniden giriş yaptı. Roth’lar evi iskeletine kadar inerek yeniden düzenlediler.

Paul Manafort

Paul Manafort 15 Haziran’da Amerika Birleşik Devletleri Washington Bölge Mahkemesi’nde bir duruşmaya gidiyor. – DC.MANDEL NGAN-AFP-GETTY IMAGES

Hepsinden sonra en büyük diyebileceğimiz hikaye drama kategorisinde yer alıyor. Paul Manafort, Trump kampanyasındaki eski başkan, gayrimenkullerinden en az beşini savunma anlaşması doğrultusunda veriyor. İki yatak odalı SoHo konutu, Brooklyn binası, New York Manhattan’ın Little Italy Mahallesi’nde yer alan bir diğer konutu ve 10 yatak odalı Hamptons Evi bu beş gayrimenkul içinde yer alıyor. Manafort hapisteki süresi boyunca hak kayıplarına uğramamak amacıyla zamanını bir mülkiyetlerini devretmekle geçirdi. Başkan Trump’ın Mar-A-Largo’da yer alan gayrimenkulüne yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki malikanesinin mülkiyetini 10 dolar ücret karşılığında karısına devretmesi gibi.

Tüm bunlar 2019’da geleceklerin bir ön izlemesi olabilir. Rusya Soruşturması’ndan çıkacak daha fazla iddianame ve suçlama sonucunda, gayrimenkul piyasasının bütününe hakim olabilecek yavaşlama önerileriyle 2019 üst sınıf gayrimenkuller için daha aktif ve bol işlemli bir yıl olacağa benziyor. Kemerlerinizi takın, yolculuk çılgın bir hal alıyor.

Kaynakça:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.