Huzur İçinde Uyu Wolverine!

2
2276
Logan filmi afişi

 

Yazı, film hakkında bolca spoiler içermektedir. 🙂

Wolverine hayranlarının uzun süredir beklediği, Hugh Jackman’a elveda dediğimiz ‘Logan’ filmi vizyonda. Aslında sadece hayranlarının değil, çizgi roman okuyan, Marvel’ı ucundan da olsa takip eden ya da sinemaya ilgi duyan herkesin gönlünde taht kurduğuna inanıyorum Wolverine’nin. Imdb’den 8.6 puan alan Logan filmiyle birlikte bu taht yerini daha da sağlamlaştırdı.

Filmdeki yeni karakter olarak Mutant X-23’ü canlandıran Dafne Keen’in başarısını görmezden gelmek elde değil. 11 yaşındaki Dafne, yaşından büyük oyunculuğuyla göz dolduruyor. Saç renginden bakışlarına, duruşuna, ispanyol aksanlı ingilizcesine kadar her özelliği bu karakter için yaratılmış dedirtiyor. Filmde Wolverine’in kızı olarak yer alan bu karakter, çizgi romanda 20’li yaşlarda gösteriliyor aslında. Ama filme uyarlanırken küçük bir değişiklik yapılıp 11 yaşındaki Dafne tercih ediliyor. İlk duyduğumda keşke değiştirmeselerdi diye düşündüğümü inkar edemem. Fakat filmi izledikten sonra küçük Dafne’nin çok doğru bir seçim olduğuna karar verdim. Bundan sonraki oyunculuk hayatında önünün çok açık olacağına inanıyorum. Hatta bir sonraki film X-23 üzerine kurulursa gişesi bol olur diye düşünüyorum.

Logan Filmi, X-Man serisinin en duygusal filmi olma özelliğini de taşıyor. 17 yıldır her savaştan galip çıkan,öldüğünü sandığımız anlarda daha güçlü bir şekilde doğan Wolverine’in çöküşüne ve yaşlılığına şahit olmak kolay bir durum değil tabiki.

Kaybettiğimiz sadece Wolverine değil ayrıca..

Üzülerek söylüyorum ki Charles Xavier’i de yitiriyoruz filmde. Hatta ‘suya yakın’ mezarını Hugh Jackman’ın kendi elleriyle kazdığı sahnelerde duygulanmamak elde değil. Her ne kadar karakterler olarak Wolverine ve kızı olsa da, açık bir şekilde baba-evlat sevgisi göremiyoruz tabiki. Tek eksik bulduğum nokta bu olabilir. Bazı ikili sahneler daha uzun tutulabilirdi. Böylelikle seyirciye daha fazla duygu geçirilebilirdi. Yine de diğer sahneler bu eksikliği kapatmaya yetiyor bence.

Arka fonda kullanılan müziklere gelecek olursak, çok da arkada kalmıyorlar aslında. Her zamanki gibi özenle seçilen müzikler sahnelere bir tık daha heyecan katıyor. Yeri geldiğinde göz yaşını akıtmamız için bizi ikna ediyor…

Tüm bunları ele alırsak, şu an vizyondakilerden gönül rahatlığıyla tavsiye ettiğim tek film Logan oluyor. Hala izlemediyseniz en yakın seansa bilet almanız umuduyla…

İyi seyirler 🙂

 

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.