Hayatımızın Her Alanına Yayılan Vintage Modası | Vintage Nedir?

0
3346
Vintage Giyim Tarzı

 

Vintage Nedir?

Vintage’ı incelediğimizde kelime kökeni olarak iki farklı anlamı karşımıza çıkıyor.

Birincisi ; Geçmiş dönemlerde başarıyla icra edilmiş müzik tonları ve bu tür icrada kullanılabilir özellikte, görünümde veya olgunlukta çalgı ve çalgı parçaları iken ikinci anlamı bağbozumu yani şarap için kullanılan bir terim.

Daha sonraları asıl anlamlarından çok aksesuar, otomobil, eşya, moda gibi birçok alanda bu terim kullanılmaya başlanmış. Yani aslında vintage kelimesi bir terimden çok bir akıma,yaşam tarzına dönüşmüş.

Modada Vintage

Modada Vintage tarz çok genel bir ifade ile eskiye dönüş demek. Yalnız bir kıyafetin Vintage olması için belli bir döneme yada belli bir tasarımcıya ait özel bir parça olması gerekir.

Bu nedenle eski sayılan her kıyafete veya aksesuara vintage demek yanlış olur. Sadece daha eski zamanlarda özel kişi veya durumlar için dikilen kıyafetlere vintage diyebiliriz.

Günümüzde vintage sadece modada kalmamakla birlikte, mobilya ve sanat dünyasında da kendini gösteriyor.

Vintage art olarak tanımlanan poster modası gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Bu tarz tablolar çoğu sergide yerlerini almaya başlamış durumda.

Aynı şekilde otomobil sektöründe de vintage parçalar görmek mümkün. Hatta oto showroomlarında sadece vintage otomobillere ayrılmış kısımları görebiliyoruz.

Vintage akımının dünyadaki temsilcisi Brigitte Bardot olarak görülürken Türkiye’de vintage tarzı en iyi yansıtan ve kullananlardan biri Ece Sükan.

Sükan, birçok farklı ülkeden eski moda kıyafetleri toplayıp, bunları yeni moda kıyafetler ile kombinleyerek bu tarzın inceliklerini bizlerle buluşturuyor.

Vintage Parçalar Nerede Bulunur?

Özellikle İstiklal Caddesi üzerinde bulunan eski pasajların çoğunda vintage parçalara rastlamak mümkün.

Büyük ve renkli camlı yuvarlak gözlükler, altın rengi dikdörtgen saatler, puantiyeli elbiseler, dirseğe kadar uzanan eldivenler, uzun bağcıklı ve kısa topuklu ayakkabılar, salaş pantolonlar, küçük yaka düğmeleri ve bu modaya ait birçok parça ikinci el ürün satan mağazalarda bulunabiliyor.

Ayrıca şu dönemlerde birçok butikte ‘oduncu gömleği’ adı altında satılan vintage gömleklere ulaşmak mümkün.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.